Last news in Fakti

27 Май, 2016 15:05 18 995 24

Американски командоси разгневиха Турция

  • сащ-
  • турция-
  • командоси-
  • сирия-
  • кюрди-
  • екипировка-
  • военнослужещи-
  • двуличие

Турция обвини САЩ в двуличие

Американски командоси разгневиха Турция - 1
Снимка: Twitter

Американските спецчасти в Сирия - биещи се с „Ислямска държава" - сериозно разгневиха Турция. Причината – неподходящо облекло.

В социалните мрежи бяха разпространени кадри на US военнослужещи в Сирия, на чиято екипировка се вижда символът на кюрдските военни.

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу определи като „неприемливо“ американски военни да носят емблемата на кюрдските военни, срещи които се сражават турските сили.

„Неприемливо е, че наша съюзническа страна носи отличителните знаци на кюрдите. Невъзможно е да го приемем. Това е двулично“, заяви Чавушоглу, цитиран от „Хюриет“.

От Пенгатона обявиха, че специалните сили са направили това, за да се „слеят“ и да осигурят собствената си защита в този район.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    7 2 Отговор
    Турция е изкуствена държава и трябва да се разпадне! Източна Тракия да се върне за България, Егейското крайбрежие на Гърция, североизточните части на Армения, и целия изток - югоизток на Кюрдите...Половината на сегашната и територия е пре достатъчна на турчулята!!!

    Коментиран от #4

  • 2 bad

    6 2 Отговор
    Американците просто си играят на войници в целият свят.
  • 3 Аман

    7 1 Отговор
    Ей, много претенциозни станаха турците към всичко и всички, тази ръка която от години ги храни искат да хапят. Ако не беше близоста им със СССР, а сега с Русия едва ли янките щяха да им наливат толкова пари от десетилетия и още щяха да са 50г. назад от света
  • 4 Монго

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Турция въобще не е изкуствена държава. Наследничка е на Османската империя. Племето кайъ на Ертогрул (бащата на Осман) е било едва ли не 400 семейства, и изгражда от нищо-нещо. Вярно върху основите на ВИ. Остави ги тях. Ако политиците и царете ни бяха свестни, сега България (независимо от игричките на Г-я и С-я),щеше да бъде малко над 160 000кв/км. Източна Македония, Западните Покрайнини, границата с Турция Мидия-Енос,Беломорска Тракия, два острова в Егейско море-Самотраки и Тасос, като единия е щял да бъде лична собственост на монархията. Разгледайте картата и "благословете" управниците ни.
  • 5 все тая

    3 2 Отговор
    ей псевдо-патриот,много разбираш от изкуствено и естествено....:) я ми разкажи коя държава е създадена без да се водят войни и без да са завладявани територии???Нима всичко е ставало с преговори????

    Коментиран от #18

  • 6 onq s konq

    5 3 Отговор
    Никой никого не е разгневявал,но...нали трябва да има статия?:)
  • 7 ИСТОРИК

    3 4 Отговор
    АКО НАСЛЕДНИЦА НА СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ РАЗПРОСТРЯЛА СЕ НА 3 КОНТИНЕНТА Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ДЪРЖАВА ТО ИЗВОДА Е ,ЧЕ ПИСАЛИЯТ ТОВА ПАТРИОТ Е НЕГРАМОТЕН ИЛИ Е СПАЛ В ЧАСОВЕТЕ ПО ИСТОРИЯ !!!ТУРЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА ОТ ЗАГУБИЛИТЕ ПЪРВАТА СВЕТОВНА ВОЙНА,КОЯТО С ОРЪЖИЕ ОТХВЪРЛЯ СЕВЪРСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР НАЛОЖЕН ОТ ПОБЕДИТЕЛКИТЕ !!!

    Коментиран от #17

  • 8 БАЙ ГАН4О

    6 1 Отговор
    И турция ще се разпадне и България ше си вземе териториите които са Български

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Монго

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ ГАН4О":

    Форума "Фантастични филми" е на следващата страница...
  • 10

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ ГАН4О":

    Обратното е по-вероятно.......
  • 11 Battlecruiser

    2 1 Отговор
    Русия треа да ги nuke-ne тея утайки надупени чалми хахахах ;D
  • 12 по темата

    2 2 Отговор
    Турция върви към своя край като държава и като население!
  • 13 БУМ БАМ

    1 2 Отговор
    АМИ НАПРАВО ДА СЕ МАСКИРАТ КАТ ИСЛЯМИСТИ ТОГАА ХЕПТЕН НЯМА ДА ГИ ЗАКАЧАТ ЩОТ ТЕ ША СА ВНЕДРЯТ КАТ АМ.КЪРТИЦИ И ША ГО ГРИЗЪТ ЛИ ГРИЗЪТ ОТВЪТРЕ ДОКЪТ СТИГНАТ ДО РУСКИТЕ КЪРТИЦИ И ТОГАВА ВЕЧЕЕЕ СИ Е НАПРАУ ЗА БОЯНА ФИЛМ.
  • 14 гост

    0 0 Отговор
    По-верни приятели от американците няма в целия свят!!!

    Коментиран от #19

  • 15 Волен Сидеров

    0 2 Отговор
    господа от турция-разберете ,че в момента се прави кюрдистан-така че а споко-няма да се вземе нищо от вашата територи ,а ще се вземе от сирия-а наздраве и споко всичко е ок...Сирия ке бъде Кюрдистан и тогава ще се укротят нещата
  • 16 Ахмак

    2 0 Отговор
    Разгневен е само Болен Сидеров че му спряха рублите
  • 17 наблюдател

    0 3 Отговор

    До коментар #7 от "ИСТОРИК":

    Изкуствено създадена с благоволението на Англия и Франция най вече и върху геноцида на милиони арменци,гърци и асирийци.На кюрдите не е дадено право да имат държава и днес това избива точно в този конфликт.Грешките на Англия и Франция и днес още имат последствия.
  • 18 факт

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "все тая":

    Единственно НРБ е създадена без войни. Просто "партизаните", начело с гестапо аджента бае ни Тошо са слезли от поляната в градо и досато останалите са се радвали на побледата над Райха и са празнували, те са се обявили от отряд "Чавдар" за съпротивата и са седнали като "народната" власт наместо гестаповците. Тогава е възникнал и великият израз - то и м.дете на коча се клатят, но не падат! После опиянени от "победата" родните Чавдарци са вдигнали тостове и както винаги от столетия Ганьовска политика са решили да се снишат, докато бурята отмине, тоест виждайки, че съветските войски навлизат през Бълхария, гонейки вермахта по петите и са изпратили лебо и сол и винце при съветското командуване, да се представят като партизанското движение, нищо че са сритали хиляди партизани като Трифон Палаузов и реално воюващи за свободата ни. А после са ги доизбили в затворите и са ги прогонили от всяка точка на властта - същото правят с нормалните хора и политиците ни днес... Тогава за първи път света вижда, как глуха кучка слепи ги ражда, тоест как хора дето и бъкел от оръжие не разбират, камо ли да са мръзналив землянките стават Министър-председатели, членове и партийни секретари на ЦК и подобни дивотии. Ето това ни доказва като пионери в мижитурството и лакейничеството, а това дава начало на новата полиитическа демагогска власт, което и до днес си е там на постовете....
  • 19 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    В случаят брадърите от САЩ са на страната на доброто - джихадистите искат да завладяват целият свят и ЮЕсЕй части воюват срещу това. Друг въпрос е, дали задкулисно някои имперски кръгове не са на страната на джихадистите? Но то и у нас е пълна демагогия - уж политиците ни пред кадър са така изрядни, усвояват евро и местни средства, абе направо светци?, но зад кадър какво става, даже и филма "Обирът на века" изглежда като самарянско дело, пред краденето на пари... Така, че сарказмът ти е малко наполовина достоверен. На практика, има две САЩ, както две Българии, две Турции и други. Едната си е на хора трудови, борещи се за лебо, според правилата, а втората е на разни хитреци, готови да предадат и своите за да лапнат парици. У нас също е така - зад кадър се сключват споразуумения, вършат се престъпления и то ненаказани от десетилетия от хора на власт, докато повечето хора си бачкат и живеят според правилата, и то писани от онези, които не ги спазват. Така, че обобщаването на САЩ е криво е меко казано нехуманно - американо войници сега дишат праха и смучат дъ Уотър от нагорещени манерки, дори и облечени като кюрдски войници. И какво му е лошото? Тъкмо джихадистите ще се чудят тия кюрди ли са или дядо Коледа и седемте самарянчета? Всъщност турските власти се гневят на много неща, за които са виновни самите те- те започнаха военни действия срещу кюрдите, те снабдяваха скрито джихадистите с оръжие и продължават да го правят, абе голяма демагогия е политиката. Ако хората искат да се оправи света, трябва всеки крадлив и лъжлив политик да бъде разстрелван иначе няма да има чест!

    Коментиран от #20

  • 20 факт

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "факт":

    А може би кръга Ердоган негодува, понеже сега няма как да бомбардира кюрдите щото може да омаха и американо дъ Бойс? Иначе едва ли щеше да мрънка, нали световната коалиция срещу джихадизма би било редно да се подкрепя? Ако Ердоган е недоволен от това, че американо войници са се облекли като кюрди, значи е на страната на джихадистите? Какво значение има обличането на човека? Ако си сред ледник и ти замръзват шикалките и няма друго би облякъл даже и монашеско расо. Всъщност, дори русското, израелското разузнаване потвърждават, че от Тюркай се изпраща оръжие на терористични групировки. Тогава излиза, че сега Ердоган е недоволен от това, че няма как да заобиколи американо аскеер облечен като кюрди. Е, а после върви, че вярвай на политици?
  • 21 факт

    4 0 Отговор
    И още нещо - ИДИЛ разполага с минометни и други оръжия. ОТКЪДЕ се снабдява с тях е въпроса? Дори и да са свили оръжия от складове досега то при тая пушилка отдавна щяха да свършат патроните им. Тогава откъде се снабдяват? Че всеки търговец на оръжие който има далавера може да продаде е факт - търговците в името на печалбата биха продали и майките си, камо ли оръжия. Е как да свърши войната, след като се снабдяват терористите с оръжие? Кой ги финансира и кой ги въоръжава?

    Коментиран от #24

  • 22 tost

    2 2 Отговор
    Само бой по чалмите ще оправи работите,руснаците са го доказали във времето
  • 23 iveko

    0 0 Отговор
    Двулични сте вие чалми
  • 24 БЪРА БЪРА

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "факт":

    МНОГО ПИШЕШ ПЪК НИЩО НЕ КАЗВАШ.ИСЛЯМИСТИТЕ СЕ ВИДЯ КАРАТ САМО ХАМЪРИ И Тоьоти ИЛИ ТИ НЕ ГО ВИДЯ СТРЕЛЯТ САМО С НАТОВСКО ОРЪЖИЕ ПАК НЕ СИ ВИДЯЛ.АКО НЯКОГА СИ ПИПАЛ ОРЪЖИЕ ЩЕ ЗНАЕШ ЧЕ ВСЕКИ ДЕТАЙЛ Е С ЩАМПА НА ПРОИЗВОДИТЕЛ.АКО НЯКОГА СИ ИМАЛ АМЕРИКАНСКА КОЛА ПАК ЩЕ ЗНАЕШ ЧЕ И ТАМ ВСИЧКО Е МАРКИРАНО ДО БОЛТЧЕ .НО ИМА ЕДНО НО КОЕТО Е НАЙ ВАЖНАТО.НИКОЙ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВАША МИЛОСТ ЯВНО НИ ВИЖДА НИЧУВА АМА ЛОКУМИ ЦЯЛ ДЕН МОЖЕ ДА РАЗТЯГА.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания