Last news in Fakti

30 Май, 2016 20:09 1 502 2

Швейцарски град плаща глоба, за да не приема бежанци

  • швейцария-
  • глоба-
  • бежанци

Неговите жители готови да платят глоба

Жителите на швейцарско градче решиха да платят глоба в размер на 290 000 швейцарски франка, за да не приемат сирийски бежанци на своя територия, съобщи „Инкуизитър“.

Жителите на селището Обервил Лили е трябвало да приемат 10 сирийски бежанци. Градчето е населявано от много заможни хора, като в него има и 300 милионери. Неговите жители са гласували на местен референдум, за да решат дали да приемат имигрантите или да си платят глобата. Бежанците е трябвало да бъдат приети спрямо нов закон за разпределение, спрямо местна квота.

На референдума 52% от жителите на градчето са гласували против приемането на бежанците. Според тях „те просто няма да паснат в живота там“. Много от местните жители заявяват, че са положили много усилия за да превърнат своя град в устроено и спокойно място за живот, като не са готови да рискуват спокойствието си.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    това е демокрация , а не както при нас, стоварват бежанци като добитък без да питат местните..
  • 2 Никито Иванов

    0 2 Отговор
    няма да е за дълго :)
Новини по държави: