Last news in Fakti

31 Май, 2016 08:40 2 465 3

Грешка в биографията на Хитлер

  • адолф хитлер-
  • грешка-
  • биографията

Диктаторът е имал по-малък брат

Досегашните представи за детството на Хитлер в австрийското градче Браунау на Ин се оказаха погрешни. Хитлер е имал по-малък брат, пише вестник „Оберйостерайхише нахрихтен“.

Учени изясниха съдбата на Ото Хитлер, по-малкия брат на Адолф Хитлер. Ото Хитлер е починал като дете, твърдят историци. По-рано се считаше, че Адолф Хитлер е бил четвъртият от шест деца. Намерени са обаче документи в енорията Браунау на Ин според които Хитлер е бил третото дете в семейството, твърди историкът Флориан Котанко. Според намерените документи Адолф Хитлер е преживял смъртта на по-малкия си с три години брат Ото Хитлер, който е починал от хидроцефалия. Думата „hydrocephalus” произлиза от гръцки и се състои от две думи - „hydros”, което означава вода и „cephalus”- глава. Някога това състояние е било наричано „вода в мозъка”. Както личи от името, хидроцефалията представлява състояние, причинено от акумулиране на абнормно голямо количество церебро–спинална течност (cerebrospinal fluid- CSF) в черепа.

Историкът Флориан Котанко твърди, че „заключенията на много изследователи за психичното развитие на Хитлер вече не са състоятелни“.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 0 Отговор
    Според съвременни германски историци на националсоциализма и Хитлер (управлявал само 12 години) са посветени над 10000 книги, което е ненадминат рекорд. Няма друга историческа личност, на която да са посветени толкова много книги и изследвания.
    Май има защо. Ценен опит за решаване на актуални проблеми.

    Коментиран от #3

  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Редакцията,
    Моля Ви се , сложете някоя по-хубава снимка на Христо Ангелов. Щях да си разлея кафето сутринта , като го скивах хапче за страх.
  • 3 Тутанхамун

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    Ммммм.....Тутанкамон?!
Новини по държави: