Last news in Fakti

31 Май, 2016 11:54 816 1

Франция под протестна обсада

  • франция-
  • обсада-
  • протести

Започва стачка на железопътните служители

Франция под протестна обсада - 1
Снимка: БТА/AP

Протестите във Франция продължават, като от днес в стачка излизат и железопътните работници, съобщи Би Би Си.

Основният синдикат на обществения транспорт във Франция призова за безсрочна стачка в четвъртък. Очаква се работа да спрат и служителите в основните пристанища в страната. Те протестират срещу трудовата реформа в страната, за която смятат, че ще позволи на работодателите по-лесно да уволняват служители и да ограничават плащането на бонуси за допълнително работно време.

Френският президент Франсоа Оланд вече заяви, че няма намерени да отстъпва от реформите.

Работниците от публичния сектор в Белгия също стачкуват, заради бюджетни съкращения, планирани от правителството.

В четвъртък се очаква да започне и стачка на служителите от метрото в Париж. От понеделник е блокирана и дейността на 6 от 8-те петролни рафинерии във Франция.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Също както в България, не стихват протестите срещу пенсиите от 170 лв на месец и минималната заплата от 420 лв поради невъзможността на човек да се чувства, като такъв с тях.
    А не чакай, то не било България, било сън.
Новини по държави: