Last news in Fakti

2 Юни, 2016 15:58 1 468 0

Над 100 отменени полета в цяла Европа

  • европа-
  • полети-
  • отменени-
  • отменени полети-
  • франция-
  • стачки-
  • протести-
  • синдикати-
  • трудова реформа

Частичната стачка на френските авиодиспечери е част от по-мащабните действия на синдикатите срещу предложените промени в трудовото законодателство

Над 100 отменени полета в цяла Европа - 1
Снимка АП/БТА

Повече от 100 полета в цяла Европа бяха отменени, а много други забавени заради частична стачка на френските авиодиспечери в четвъртък, пише британският вестник "Гардиън'.

Освен полетите от и до Франция, засегнати бяха и тези, които минават през френското въздушно пространство.

Стачката е част от по-мащабните протестни действия на синдикатите, които се обявяват срещу предложените от правителството промени в трудовото законодателство на Франция.

Стачните действия оказаха голямо влияние върху железопътния транспорт на Франция, причинявайки хаос и проблеми в страната, но въздействието им в авиосектора и по-специално в управлението на въздушното движение, бе сведено до минимум, след като само един от синдикатите - Обща конфедерация на труда (CGT), взе участие.

Френският министър на транспорта Ален Видалис, заяви, че правителството се надява да не се стигне до отмяна на Евро 2016, което започва на 10 юни.

Стачката, която засегна и рафинериите и атомните електроцентрали, се очаква да продължи най-много до края на тази седмица. Въпреки това, Видалис каза, че четири от петте синдиката в страната, които бяха на чело на стачките и протестите, са се съгласили да преустановят действията си, оставяйки най-големия профсъюз в страната - CGT, донякъде изолиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: