Last news in Fakti

4 Юни, 2016 12:43 3 505 3

Заземиха хеликоптерите на Меркел

  • заземиха-
  • хеликоптерите-
  • ангела меркел

Германското министерство на отбраната разпореди прекратяване на ползването на хеликоптери Airbus Cougar AS532

Германското министерство на отбраната реши да преустанови използването на три хеликоптера Airbus Cougar AS532 , които се използват за транспорт на канцлера Ангела Меркел, съобщи „Ройтерс“.

Това става, след катастрофата на хеликоптер Airbus H225 Super Puma през април, който превозваше пътници от норвежка платформа за добив на нефт. Повреда в в хеликоптера причини катастрофата, в която загинаха всички 13 пътници.

В последствие беше открит дефект в конструкцията на хеликоптера. Това доведе до забрана от Европейската  асоциация за авиационна сигурност за използването на този тип хеликоптери.

В Германия оперират три модфицирани версии на  Cougar AS 532 за правителствени цели. Според „Die Welt” германската полиция ще продължи да използва хеликоптери Airbus, които обаче са различни модели от забранените.

Airbus Cougar AS532 е двумоторен, многоцелеви хеликоптер, разработен във Франция. Той разполага с трубовален двигател и композитни роторни перки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    0 0 Отговор
    Да не би ,да се движи с ток,че са го „заземили“ ;)))))))))

    Коментиран от #2

  • 2 икл;йн

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "tost":

    Не, с тр У бовален двигател......???
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    И така-да уточним новите понятия от ПДПН/Правилник за движение по небето/:Всяко летателно средство спряно от движение за ремонт се води ЗАЗЕМЕНО.След отремонтирване,съответното вече става ЗАНЕБЕНО.
Новини по държави: