Last news in Fakti

4 Юни, 2016 16:45 2 418 5

Ердоган скастри Меркел

  • реджеп ердоган-
  • скастри-
  • ангела меркел

Той заяви, че Германия може да загуби важен приятел

Ердоган скастри Меркел - 1
Снимка: БТА/AP

Турският президент Реджеп Ердоган строго разкритикува германският канцлер Ангела Меркел, за това, че не е предотвратила гласуването в Бундестага за признаване на арменския геноцид в Османската империя, съобщи ДПА.

Той заяви, че не разбира защо Меркел не е повлияла на партията си да гласува против предложението, въпреки че е обещала да направи, каквото може, за да го предотврати.

„Сега се чудя как германските лидери ще бъдат в състояние да се изправят пред мен и моя премиер след това, което направиха“, заяви Ердоган.

Той не назова какви ще са ответните мерки, които ще вземе Анкара, но подчерта, че на този етап нищо не е изключено. Ердоган отново заяви, че Германия може да загуби „близък приятел“ и припомни, че на нейна територия живее голямо турско население. Той припомни, че сделката за ограничаването на бежанския поток с ЕС все още може да бъде преустановена. Според него има забавяна по изплащането на обещаните на Турция средства.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 0 Отговор
    Германия можело да загуби важен приятел, с такъв приятел врагове не и трябват
  • 2 гост

    0 2 Отговор
    А Германия как изби над 5 мил.евреи,от хората сапун направиха

    Коментиран от #3

  • 3 наблюдател

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост ":

    Избиха ги но официално си признаха и извиниха.В тази декларация за арменския геноцид също признаха вината си.А гадните турци избили милиони се правят все едно нищо не е било.Някакви там над милион жени,деца и стари хора взели че изведнъж умрели...Ама те анадолските манафи откъде да знаят че хората така лесно умират.
    Да не говорим колко други нации за избивали И ИЗБИВАТ ВСЕ ОЩЕ.Българите най добре знаят какво е да "съжителстващ'' с тези.
    Ботев го е казал :
    "сърце, майко, не трае
    да гледа турчин, че бесней
    над бащино ми огнище"

    Ей това са те мръсните гаджали,които пак са тръгнали да се ежат на всички.Преди години се скараха с Израел„миналата година руски самолет свалиха,сега Германия ще заплашват...
    През ум не им минава,че за няколко часа държавичката им създадена с благоволение точно на тези велики сили може да изчезне.И това ще е най доброто за да спрат веднъж за винаги техните опити да наложат мръснате си порода и обичаи в Европа.
  • 4 Европеец

    2 2 Отговор
    Ти ли си важен приятел бе фес? Само като ти видя мутрата на теб и жена ти се сещам за всичката оная примитивна сган която те е избрала.Ислямска измет която живее още в 10 век и си купува и продава жените.Вие сте били важни приятели.Стойте си в Анадола и гледайте зарзавата защото без Германия и другите бели държави сте едно голямо НИЩО.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: