Last news in Fakti

8 Юни, 2016 13:20 1 232 6

Турция е убила 7600 бойци на ПКК за по-малко от година

  • турция-
  • пкк-
  • кюрди-
  • ердоган

Ердоган обеща да продължи борбата с кюрдските терористи

Турция е убила 7600 бойци на ПКК за по-малко от година - 1
Снимка АП/БТА

Турските сили за сигурност са убили 7600 кюрдски бунтовници след 20 юли 2015 г, заяви президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган във вторник, цитирайки датата, когато обявената извън закона Кюрдска работническа партия (ПКК) стъпка двугодишното примирие, съобщи Ройтерс.

"Терористичната организация понесе най-голямото поражение в историята си. Взривните устройства, които целяха да разединят нацията, се взривиха в собствените им ръце", заяви Ердоган в телевизионно обръщение,  обръщайки се към семействата на служителите от силите за сигурност, загинали при насилие в населената предимно с кюрди югоизточна част на Турция.

"Ние ще продължим нашите операции с решителност", каза той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ххх

    1 0 Отговор
    Кой ли ти вярва вече на тебе....
  • 2 Киро

    1 0 Отговор
    Кюрдите в Турция са 20 милиона бе, Ердогрух и още 25 милиона около Турция, кой си тръгнал да плашиш бе??!

    Скоро ще почнеш да получаваш сметките за поръчаното, ама от много места! В рубли, в шекели, в кюрдистанска валута, в Евро, че и в долари!
  • 3 Интересно

    2 0 Отговор
    дали е за хвалба, че си избил 7600 сънародници? И дали Ердоган си въобразява, че колкото повече избива, толкова по-сигурна става Турция? Меко казано - изключително наивна теория! От друга страна, той май вече е до гуша затънал в ....... и май няма много избор...
  • 4 No fes

    2 0 Отговор
    А колко турски полицаи и военни са загинали?А за свалените хеликоптери ще говорили тъпия фес? Със 7600 убити на година едва ли ще спре хора решени да има собствена държава.Тепърва ще му се развърти войната ще му се подпалят шалварите на джагала.
  • 5 Монго

    1 2 Отговор
    Когато стана последния атентат, аз написах-честит празник г-н Ердоган. Няколко възмутени съфорумци написаха, че не съм човек, че ако на мен ми се случило нещо шодобно и т.н. Питам аз лицемерите, къде са сега? Къде бяха,когато 19 кюрдки бяха затворени в клетки и изгорени? Не ги виждам, няма ги, Козяк ли не ги е пуснал да жалеят и да си посипват косите с пепел? Къде сте...
  • 6 Kcaniba

    0 2 Отговор
    султана е отринат от всички
Новини по държави: