Last news in Fakti

12 Юни, 2016 19:48 3 637 11

Нов самолет „се появи” край сваления в Донбас Боинг

  • боинг-
  • донбас-
  • донецк
Нов самолет „се появи” край сваления в Донбас Боинг - 1

В  социалните медии се появи видео, което показва самолет в района на сваления на 17 юли малайзийски боинг. В момента летателният апарат се идентифицира или като изтребител Су-25, или като L-39.

В началото на юни холандската прокуратура разпространи парче от ПВО ракета „Бук”, за което е свален самолет на „Малайзия еърлайнс”.

През октомври Холандският съвет по сигурността излезе със заключение, че самолетът е бил свален с ракета земя-въздух "Бук", изстреляна от контролиран от проруските бунтовници район в Украйна.

От своя страна Кремъл отхвърля обвиненията. От украинското военно министерство заявиха, че по време на инцидента в района е нямало самолети на военната им авиация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    2 3 Отговор
    Русия веднага го съобщи, нейните систесми са засекли 2-а изтрибитела, съпровождащи на разстояние Боинга, от страна на Укрия
  • 2 боби

    3 1 Отговор
    Това е бил самолет на селскостопанската авиация!!!! Май цяла Русия е зяпала към Боинга!!!!
  • 3 Фют

    2 1 Отговор
    Възможно е и да е частен.... в държавите, където цари тоталитарщината често държавата се използува от частни олигарси-корпорации-касти за своите интереси. Тогава става кофтито, че лицето на държавата върши нещата, частно лице или лица обират каймака, а негативното реноме отива за сметка на държавата. като у нас е - мафията краде и лапа, а ние се пържим и от загубите и от негативизма от реномето. Казват, че имало редица военнослужещи и техника под заповедите на кръга Коломойский-Порошенко и други видни лица. че какво му е трудното да наредят да се стреля по Боинга и после да изчезне самолета? Един самолет втора употреба не струва много. Колко му е да платиш няколко милиона, и после да унищожиш нейда самолетчето като следа? Никъвпроблем за толкова власти милиарди. Русснаците нямат никакъв интерес от свалянето на юБоинга. Донецките сепаратисти пък са нямали Бук по времето на инцидента. Наблизо е имало само украинска батарея с Бук-ове. Относно самолетите, трудно би навлязъл русски самолет за да свали цивилен Боинг без да бъде засечен от сателитите на НАТО и местните локатори. дори навлизането на два полски МИГ-а през малка част от Украйна на разузнаване е засечено. тогава остава само варианта или да е от украинските ВВС или от частна ескадрила? но КОЙ би имал интерес от свалянето на цивилен пътнически самолет? И то нарочно отклонен от диспечерката на украинското летище? Едва ли някой би повярвал, че русснаците без никаква полза интерес биха се затичали да гонят диспечерката да отклони самолета? но пък повече за вярване е, че някой украински шеф е дал парици и заповед на женицата да отклони птичката точно над Донецк, макар маршрута и да не е минавал оттам...а и и е напедено да свали тавана на 6000 метра височина от 10000 първоначално. КОЙ????? КОЙ е той?
  • 4 Goro Lafchi

    4 1 Отговор
    Су25 не е изтребител а щурмовак. Подобен (аналог) на американския А10.
  • 5 Фют

    4 2 Отговор
    Ето факти, които биха ни размътили мозъците, ако изобщо в тая държава са ни останали мозъци от промивките с ГМО и псевдоаналитици постоянно на екран - Боинга е бил отклонен от диспечерката на летицего по време на полета, за да премине по нов коридор точно над Донецките сепаратисти и да свали тавана от 10000 на 6000 метра височина. Диспечеркатеа е засечена в тугина да купонясва на плаж без да си пести париците...май някой е бил щедър....и то на острови на юг. Самолета е бил на решето, но е паднал плавно с един горящ двигател на левият отсек, голяма пробойна в задният товарен отсек и следи от трасиращи редове по корпуса - които някои отдават на БУК-осколки, но толкова равномерно се получават само от редови откос на автомат картечница.... единият от пилотите на украински военен самолет признава, че им е наредено да стрелят. Свидетели на падането на самолета заснимат плавното му разбиване. Ако БУК удари до Боинга то от тези 6000 метра падането ще е почти под 80 градуса надолу, а не плавно падане. самолета е паднал от откос - стреляно е вероятно с малогабаритно предно оръдие икартечница. откоса е повредил двигателя, а задният отсек е бил пробит от снаряд. но КОЙ е наредил това е загадка??? Руснаците няма защо да го правят - такъв инцидент не им носи никаква полза. Значи КОЙ има интерес? Само онзи, който иска да натопи донецките сепаратисти и да предизвика световна врява и изпращане на НАТО войски там срещу сепаратистите. Но КОЙ е това? Няма друг около УКрайна, който да се реши на подобен атентат без сериозна причина. Единственно властта в Украйна има интерес от това. Остава и друг вариант като комбина от двете - някой твърде влиятелен, е поискал да ликвидира някои пасажери в Боингаи същевременно е направил услуга и на властта в Киев извършвайки атентата над Донецките сепаратисти - с един изстрел много зайци-интереси.... Говори се, че на борда е имало много видни учени, занимаващи се със сигурността по киберпроекти. И докато този наднационален НЯКОЙ е постигал целта си, Порошенко и останалите използуват атентата за да предизвикат врява срещу русснаците. Каква е истинската цел на атентата главно не знаем, но целта му е постигната - куп народ се разрева срещу руснаците. забравяйки, че в света на тези технологии скрито покрито често няма. А щом НАТО не извади сателитни разпечатки на русски самолет или БУК то няма как да е извършено от тази страна. Варианти много, но изстреляна ракета Бук се прихваща от сателитите на НАТО на всяка точка на планетата. тогава как би се промъкнала такава ракета от русска страна или от донецките сепаратисти, ако не е засечена точно кординатите и? А наблизо на няколко киллометра от донецките зелени човечета е имало учение на украинска батарея с Бук. но лично мисля, че самолета не е свален с Бук, а с обстрел от самолет. Следите по корпуса не приличаха на поражения от осколки, а на симетричен шев трасиране от стрелба с картечница и то бордова...
  • 6 Склерозен

    3 4 Отговор
    Сваления южнокорейски самолет над сахлин от кого беше свален ?За съжаление беше пак пътнически . Жалко за хорицата ...

    Коментиран от #7

  • 7 kcaniba

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Склерозен":

    Сваленият с Бук самолет над Крим, когато бе изгубил независимостта си, пълен с деца от Израел, от кого бе свален. пак пътнически. Жалко за хорицата...

    Коментиран от #10

  • 8 ПатриоТ

    2 3 Отговор
    Тази като kcaniba разпространява русо-фашистки приказки та иска да отбели путински режим. Кой беше свали самолета е установено с международни експертизи, а не по бла бла бла от някои в мрежа! Слава на Украйна! Смърт на фашисти!

    Коментиран от #9

  • 9 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "ПатриоТ":

    Я спомени за поне една такава експертиза. Няма как. Ех да бяха нпо лузингите експертизи друго би било. Законното разледване допуска че може да е бил свален от БУК като пренебрегва консултациите на производителите. Обаче не уточнява от кое място точно. Категоричен е доклада в едно - виновен е само този който е допуснал граждански самолет над реални бойни действия. И си мисля че това не е Путин.

    А до склерозният хитруляк жалко е да сравняваш свалянето на пътнически самолет по редовен курс с такъв който се промъква нелегално и не се подчинява на законните власти. И тогава отговорност носеха пилотите които не са се подчинили и са изпълнявали указания на терористите от нато предавани им от съпътстващият им разузнавателен американски самолет. Като са яки е трябвало те да летят над Сахалин а не да изпращат пасажер.
  • 10 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "kcaniba":

    а защо не жалиш за този дето бе свален над донбас от руските воиници?що не се възмущаваш като прикриват стореното?

    Коментиран от #11

  • 11 Бай хой

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "стоян георгиев":

    Десооооуу, няма как да жалим за свален самолет над Донбас от руски войници тъй като такъв няма.

    Жалим за свален пътнически самолет над Донбас с близо 300 жертви който бе свален от украинските неофашисти подкрепяни от сащ и нато.
Новини по държави: