Last news in Fakti

6 Юни, 2016 22:35 2 657 6

Нови разкрития за сваления боинг на „Малайзия еърлайнс”

  • бук-
  • малайзия еърлайнс-
  • ракета-
  • боинг
Нови разкрития за сваления боинг на „Малайзия еърлайнс” - 1
Снимка: АП/БТА

Сваленият през лятото на 2014 над Украйна самолет на „Малайзия еърлайнс” е бил ударен с ракета Бук, предаде ДПА.

Холандската прокуратура публикува на своя уебсайт снимка на парчето от ракетата, руско производство, без да посочва кой според нея я е изстрелял.

На 18 юли 2014 г. Факти.бг препубликува снимки от украинския сайт „Информационно съпротивление“, на които се вижда придвижването на влекач на ПВО комплекса „Бук“.

През октомври Холандският съвет по сигурността излезе със заключение, че самолетът е бил свален с ракета земя-въздух "Бук", изстреляна от контролиран от проруските бунтовници район в Украйна.

От своя страна Кремъл отхвърли обвиненията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да уточним

    1 2 Отговор
    Абе и чам да е, шоуто трябва да продължава!!!
  • 2 cтpaнитe члeнĸи нa OИCP

    3 0 Отговор
    Ъ! Кое му е новото на тея разкрития? Бяха показани и сателитни снимки на поне 4 такива комплекса, които са могли да бъдат причина за свалянето на самолета - 3 от тях са били на украинска позиция, а бунтовниците са имали само зенитната самоходна установка(9А39), без установката на радарно-насочващия център(9С18 «Купол») и командния пункт (9С470) и (9А310) - реално комплекса БУК не е бил в пълен състав и са имали едни ракети. Отваряме снимките в интернет - четем и после гледаме целия състав на комплекса БУК - къде са поне командната и насочващата система?? Съгласен съм, че това е огромна трагедия и е позор за всеки, който е решил да извърши подобно престъпление, но половината от вината е на Въздушния контрол на Украйна, който допуща граждански полети през зона на военни действия!!! Това е все едно да пуснеш автобус по ЖП прелез, когато минават влакове - кой е виновен тогава???
  • 3 БУМ БАМ

    1 2 Отговор
    ИЗСМУКАНИ ОТ ПРЪСТИТЕ И ИЗФАБРИКУВАНИ ТЕНДЕНЦИОЗНИ ЛЪЖИ НАСОЧВАНИ ОТ НАТО КЪМ РУСНАЦИТЕ С ЦЕЛ ДИСКРЕДИТИРАНЕ ОПЛЮВАНЕ НА ДЪРЖАВА КОЯТО НЕ Е ИМАЛА КОЛОНИИ НИКОГА И ПРОСТО СИ ЗАЩИТАВА СВОЕТО КОЕТО ЯВНО Е НЕДОПУСТИМО ОТ КОВАРНИТЕ ДОЛНИ КОЛОНИАЛИСТИ И КАПИТАЛИСТИ.
  • 4 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Ракетните системи БУК, са съветско производство!!!
    Това означава.че са били на въоръжение във всички републики, не сао в днешна Украина,но и в прибалтика например...
    Русия от 20 години ползва в пъти по съвършенни ПВО системи и е лидер в света. по отношение на разработване на такива!!!
    Информацията в статията е с двоен смисъл, подвеждаща е и искривява реалността!!!!
  • 5 ктк

    0 1 Отговор
    Пак помиярски изгъзици................!!!!!!!!!!!!! Те не вдянаха ли , че никой не им вярва вече ??? Даже деско-стоянка и катърчето не биха били толкова заблудени ако не бяха центчетата които им подхвърлят от време на време. И нека заработването им започнеее ...... СЕГА!
  • 6 Бай хой

    0 0 Отговор
    Откровенна и нагла лъжа е че доклада от октомври е посочил с какво и откъде е свален самолета. Повтарят едни и същи лъжи на неофашистите от усрайна.

    А кой крие записите от черните кутии и от разговорите между екипажа и наземните диспечери? Да вземат и да ги оповестят а не да изфабрикуват и разнасят лъжи.

    Смях в залата, чак сега прокуратурата открила цепеница от бук.
Новини по държави: