Last news in Fakti

16 Юни, 2016 18:51 2 922 0

Коя е застреляната британска депутатка?

  • джо кокс-
  • великобритания-
  • простреляна-
  • депутатка
Коя е застреляната британска депутатка? - 1
Снимка: БТА/ AP

Британската депутатка Джо Кокс почина, след като бе намушкана и простреляна днес в нейния избирателен район.

Родена на 22 юни 1974 година, тя е член на Лейбъристката партия. Завършва висшето си образование в Кеймбриджкия университет.

41-годишната Кокс, която е майка на две деца, е за първи път в парламента. Наскоро тя описа себе си като „майка, горда жена от Йоркшир, алпинист“.

Кариерата й е свързана и с работа за най-различни благотворителни организации, посочва „Examiner“. Сред тях са и кампании, насочени срещу бедността и дискриминацията. Работила е в някои от най-бедните и раздирани от войни точки на света.

Познатите я описват като жена, обичаща да изкачва планини и да тича. Джо Кокс е върл привърженик на позицията ЗА оставане в ЕС.

Факти.бг припомня, че референдумът във Великобритания ще се проведе през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: