Last news in Fakti

17 Юни, 2016 15:12 783 0

Задават се още протести във Франция

  • франция-
  • протести-
  • трудова реформа-
  • синдикати-
  • cgt-
  • мириам ел комри

Правителството и синдикатите проведиха първата си среща, от три месеца насам, която не доведе до нищо

Задават се още протести във Франция - 1
Снимка АП/БТА

Френското правителство и синдикатите в страната продължават да теглят в различни посоки относно трудовата реформа, която възбуди напрежение и недоволство сред французите. Това стана ясно по време на днешната им среща, която е и първата подобна от три месеца насам, съобщи Ройтерс.

Лидерът на CGT Филипе Мартинез заяви, че преговорите не са успели да променят плановете на синдикатите да излязат на нов протест следващия четвъртък, въпреки заплахата от страна на правителството, че демонстрациите могат да бъдат забранени.

"CGT и правителството не са съгласни по основните въпроси. Днес, ние потвърди тези разногласия", каза Мартинес след 90-минутна среща с министъра на труда Мириам Ел Комри.

Той каза, че законопроектът, съдържащ спорните промени в трудовите регулации трябва да бъде спрян и да започнат преговори около предложенията на CGT за пренаписване на ключови елементи от него.

"Топката е в полето на правителството", каза Мартинес.

Министърът, от своя страна нарече срещата конструктивна, но заяви, че социалистическото правителство е твърдо решено да продължи усилията си около трудовата реформа, която правителството твърди, че е необходима, за да се ограничи високата безработица.

Комри каза, че е щастлива от подновения контакт със синдикатите, но заяви пред репортери: "Ние не постигнахме консенсус. Има разногласия и те не са нови.."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: