Last news in Fakti

6 Юни, 2016 16:46 1 235 0

Френски министър получи яйце в главата

  • франция-
  • трудова реформа-
  • емануел макрон-
  • яйца-
  • протести-
  • стачки-
  • министър

Протестиращи срещу трудовата реформа замеряха с яйца Емануел Макрон

Френски министър получи яйце в главата - 1
Снимка АП/БТА

Френският министър на икономиката Емануел Макрон бе замерян с яйца от гневни протестиращи срещу трудовата реформа в страната. Действията на синдикалистите показаха, че напрежението в страната е ескалирало до толкова, че дори най-популярният министър в страната е загубил своя блясък, коментира френското радио rfi.

38-годишният бивш банкер, който наскоро бе обвинен, че тайно се надява да бъде издигнат за президент, е бил замерян с яйца при пристигането му в парижкия квартал на Монтрьо.

Причината за посещението бе честването на 80-годишнината от създаването на Националния фронт във Франция - коалиция от леви партии и движения, които са били на власт в страната през 1936-1937.

"Те не слушат, те обиждат", заяви министърът, с яйчен жълтък в косите, докато зад гърба му гневни активисти от синдикатите крещяха "изчезни!"

Миналия месец министърът бе уловен от френски телевизионен канал да разговаря с двама членове на най-големия синдикат в страната - CGT, казвайки, че "най-добрият начин да получиш костюм е да работиш". "Но аз мечтая да работя, г-н Макрон", му отвърнал един от тях.

Видеото предизвика гняв сред французите.

"По-добре да стачкуваме, отколкото да носим костюми", крещяха в понеделник протестиращите.

"Аз не говоря за законопроектите на езика на яйцата и побоите", заяви в отговор икономическият министър.

За да се избегне ескалация на напрежението и да няма изблици на насилие се наложи намеса полицията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: