Last news in Fakti

23 Юни, 2016 05:45 1 403 4

Великобритания решава бъдещето си в ЕС

  • великобритания-
  • референдум-
  • ес

Днес се провежда референдума за членството на страната в ЕС

Днес във Великобритания ще се проведе референдум за бъдещето на страната в ЕС.

Британците ще трябва да решат дали страната им да продължи да бъде част от Съюза или да го напусне. Право на глас имат 46 млн. избиратели. Мненията по въпроса са изравнени, като през последните дни в проучванията се отбелязва рязък ръст на хората, подкрепящи оставането на страната в ЕС.

Британският премиер Дейвид Камерън вече призова британците да подкрепят оставането на страната в Съюза. Той беше и едно от лицата на кампанията за оставане в ЕС. Според експерти евентуален Brexit може да доведе до девалвация на паунда и загуба на работните места във Великобритания. Има притеснения, че това може да доведе и до серия от референдуми в други страни от ЕС заплашващи целостта на организацията.

Основен поддръжник в кампанията за излизане на Великобритания от ЕС беше бившият кмет на Лоднон Борис Джонсън. Основни негови доводи бяха опасенията за заливане на страната от бежанци и евентуалното членство на Турция в ЕС.

През февруари Дейвид Камерън договори специални условия за членството на Великобритания в ЕС. Така страната получи специален статут като член на общността.

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    0 1 Отговор
    Стискаме им палци да вземат правилното решение. След такава масова агитация, след изказването на чужди политици, икономисти, актьори, бизнесмени и то в последните дни за размисъл, наистина трябва да се замислят. Стигна се и до убийство.

    #КОЙ има файдица тези хора да останат в ЕС?
    Само гореизброените.
    #КОЙ има файдица тези хора да излязат от ЕС?
    Всички гласоподаватели, различни от изброените.

    Коментиран от #2

  • 2 Иво Георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Днес се провежда референдум, който няма абсолютно никакво значение! Гласът на британците няма никакво значение! Защо? Защото Великобритания не решава бъдещето си за ЕС! Бъдещето на Великобритания бе решено много отдавна, още преди референдумът да бъде насрочен! Днес жалкият спектакъл, наречен ''Референдум за оставане на Великобтитания в ЕС'' свършва, Британия в ЕС остава, защото Америка* така решава! (*индустриалния и финансовия капитал на САЩ)
  • 3 Анна

    2 0 Отговор
    ТАКА Е! РЕФЕРЕНДУМЪТ Е ПОСТАНОВКА ЗА НАИВНИЦИТЕ, А ИЗХОДА ОБАМА НИ ГО КАЗА! ЖАЛКИТЕ АНГЛЕТА-АГНЕТА ЖАЛНО БЛЕЯТ, НО ЧИЧО САМ ЗДРАВО Е СТЕГНАГ КАИША И НЯМА МЪРДАНЕ! АНГЛЕТАТА ИСКАТ ИЛИ НЕ ИСКАТ, БРИТАНИЯ В ЕС ОСТАВА, ЗАЩОТО АМЕРИКА ТАКА РЕШАВА!
  • 4 Иво Георгиев

    1 0 Отговор
    Бедна, малка и жалка Великобритания няма никакъв шанс за свой собствен път и самостоятелно развитие, така че не просто ще остане в ЕС, ще остане и още как, но оттук насетне занапред ще изпълнява безропотно всичко, което й бъде наложено, от доминиращата в Евро-съюза ГЕРМАНИЯ! От утре нататък смешна и жалка Британия ще е просто една безгласна буква, и ще изпълнява всичко, що нареди Германия! ЧЕСТИТО БРИТАНЦИ, ДЕРЗАЙТЕ!
Новини по държави: