Last news in Fakti

25 Юни, 2016 19:35 4 102 0

Кървав щурм срещу хотел в Сомалия

  • сомалия-
  • щурм-
  • хотел

Има поне петима загинали

Кървав щурм срещу хотел в Сомалия - 1
Снимка: БТА/AP

Петима души загинаха след атака над хотел в столицата на Сомалия – Могадишу, съобщи Би Би Си.

Атаката беше извършена от терористичната групировка Ал Шабаб. Кола-бомба се е взривила пред входа на хотела, след което стрелци са открили огън по посетителите. Има сведения за взети заложници. От Ал Шабаб заявиха, че са атакували хотела, защото е посещаван „от отстъпници от правителството“. Има информации за взети заложници.

Все още не е ясно какъв е броят на нападателите и на посетителите в хотела. В момента районът е отцепен от местните власти. Подготвя се акция за щурмуването на хотела.

Силите за сигурност вече си върнаха контрола над хотела. По последни данни броят на загиналите е 14 души.  Съобщава се за четирима нападатели. В момента тече разследване.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА