Last news in Fakti

29 Юни, 2016 20:37 2 969 10

Русия и Турция в общ фронт в Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • турция-
  • ислямска държава
Русия и Турция в общ фронт в Сирия - 1

Русия и Турция най-вероятно ще възобновят сътрудничеството за кризата в Сирия. Това може да стане още на 1 юли, когато в Сочи ще се проведе Съвета на министрите на външните работи на Организацията за черноморско икономическо сътрудничество (ОЧИС), съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на руския външен министър Сергей Лавров.  Той е на визита във Франция, където разговаря със своя колега Жан-Марк Еро.

Доскоро имахме много тесни контакти с Турция относно конфликта в Сирия, но след това те бяха прекъснати по разбираеми причини, дипломатично заяви пред медиите Сергей Лавров. Според него след писмото на Ердоган и днешния разговор между президентите на Русия и Турция са премахнати всички пречки пред възобновяване на контактите между Москва и Анкара по въпроса за борбата срещу Ислямска държава. Лавров отново поиска Турция да пресече преминаването на ислямистите през нейна територия за Сирия.

Русия от месеци обменя разузнавателна информация и си сътрудничи със САЩ и Ирак по конфликта в Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    0 2 Отговор
    ...явно освен всичко друго, което ще плати султанчето, е и подпомагане на руските командоси срещо вчерашните си съюзници!!
    Да, Крим, Вече не е татарски, а си е руски.
    Нагорни карабах също е мирясан)))

    Коментиран от #2

  • 2 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "kcaniba":

    ха,ха,ха...тва ли е последната версия :)?само дето тва звучи обратното,путин казва о.рахме се и моля не ни забелязваите тва ние често го правим.щели да си сътрудничат????!!!!та нали до вчеря пяхте как ще бомбандират анкара, как ще подпомогнат кюрдите,как ще изтрепат всичкото мюсулман в сирия :))???
  • 3 раптор

    0 2 Отговор
    Нашите кучки слушат! Великорусите във възход!
  • 4 onq s konq

    2 2 Отговор
    Няма проблем с общите фронтове между НАТО и Русия в Сирия,докато има "общ враг".Даже може да има и обща разпивка!Когато обаче "лошите" са изпотрепани тотално и останат само "наши хора",ще настъпи тягостна тишина...Защото следва точка последна от сагата "Сирия"- ВЪПРОСЪТ С БЪДЕЩЕТО НА БАШАР.Лично мое мнение е,че след съответното решение на проблема руснаците ще си измърморят дълбокомислено: "Ама ние оти ручахме жабетата?!",но...поживьом,увидим:)

    Коментиран от #9

  • 5 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    лавров пак е бил пиинал,често му се случва да говори след като е пил.русия и турция имали тесни контакти по конфликта в сирия и то до скоро???!!!!!аз мисля че никога са нямали тесни контакти дори винаги са били на различно мнение и потдържащи различни страни,но явно лавров тва не го бърка ,300 грама на екс и ставаш гъст с турция и забравяш че си такъв с асад!

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Vasik Atanasova

    1 2 Отговор
    ТУРЦИЯ ЦЕЛУНАХА Г.ЗА НА РУСИЯ ПАК
  • 7 999

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Защо те е срам да се наречеш Деса бе памперс.
  • 8 Бай хой

    1 2 Отговор
    Конь с капаци, деса поетеса и все отявлени агенти на козяк и нато. Че как няма нато да губи позиции. С такива агенти са обречени на забвение.
  • 9 999

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Безочието,наглостта и неграмотността при теб се състезават.Само малоумен може да отрече ,че не стана това което искаше Путин извинение от страна на Ердуган така ,че" трай коньо за зелена трава" въпреки ,че в твоя случай е" пей коньо за зелени долари" Русия доказа ,че всяка агресия към нея ще бъде наказвана независимо от цената.Нека нашият велик" държавник" П........ се поучи от Ердуган и да не си чеша егото за сметка на народа и държавата.
  • 10 Монго

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Деске, мило, в джакудзито никаква водка! Бате ще те напои с шампанско и ягодки ще ручаш...
Новини по държави: