29 Юни, 2016 23:19 3 181 24

И Лигурия призна Крим, сваля санкциите срещу Русия

  • италия-
  • русия-
  • санкции
И Лигурия призна Крим, сваля санкциите срещу Русия - 1

Регионалният съвет на италианската област Лигурия одобри резолюция, призоваваща за вдигане на санкциите срещу Русия и за признаване на волята на населението от Крим за обединението с Русия, съобщава ТАСС.

Резолюцията с номер 100 е разработен от група от представители на партията "Северна лига".

Регионалният съвет препоръчва на националното правителство да засили действията на европейско равнище с оглед на отмяна на санкциите срещу Кремъл. Резолюцията също така посочва необходимостта от сътрудничество с Руската федерация, за да се гарантира сигурността.

Подобна резолюция вече беше одобрена и от Венето. На 5-ти юли Ломбардия ще дискутира по въпроса. С инициатива за сваляне на санкциите срещу Русия се очаква да излезе и Тоскана. Следва да се припомни, че подобни резолюции не разполагат с конкретна правна сила, но са отражение на политическата позиция на италианските региони.

Междувременно стана известно, че Франция също иска санкциите срещу Русия да бъдат отменени възможно най-скоро.

Това стана ясно по време на пресконференцията в Париж на френския външен министър Жан-Марк Еро. Той прие и разговаря със своя руски колега Сергей Лавров.

 Жан-Марк Еро все пак не пропусна да отбележи, че свалянето на санкции е свързано с изпълнението на договореностите от Минск.

Руският президент Владимир Путин пък продължи до 2018 г. ембаргото срещу хранителни продукти от ЕС, САЩ, Канада и други западни страни. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 CCCP

    2 3 Отговор
    До края на месеца и България ще ги свали!
  • 2 стоян георгиев

    4 1 Отговор
    четеш заглавието и си мислиш ,ето в италия свалиха санкциите срещу путин ,но като се зачетеш и разбираш, че е партенка,а ако и си чел инфото от миналата седмица ще знаеш ,че ес единодушно ги удължи и падането им е свързано с определени руски действия и това е условия на всеки западен политик ,но често се изпуска от путиновите медии с цел да се съзаде мнение, че определени страни вече са ги свалили или ще ги свалят!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 3 kcaniba

    0 3 Отговор
    това е Руска агресия!!!
    Цялокупната потурня да се изходипо въпросот!!!!
  • 4 Ту пута Мадре

    3 1 Отговор
    Никой няма да свали никакви санкции - Русия вече удъжи своите до 2018, значи няма начин ЕС, САЩ и Канада да клекнат от политическата битка! Русия е сама и гладува - лошото е, че руснаците могат да живеят доста без храна и в Ленинрад имат примери за това. Скоро ще видите руски манекенки да завладяват модния подиум, защото анорексията ще е масово заболяване.
    Има и кофти вариант - Русия да си вдигне селското стопанство и производствените мощности, за да обезпечи потреблението си - тогава санкциите ще бъдат причина за икономически и индустриален подем и тяхната задача ще работи положително за Русия, като я прави все по-независима. Хубавото е, че НИКОЙ НИКОГА нма да го позволи, защото в Русия корупцията е по-силна от религията и всеки гледа 1-во файдата, а после децата и семейството...

    Коментиран от #12

  • 5 Вазелинчо

    1 3 Отговор
    Хей дупедавци, защо не поставите санкции на НАТО и началниците им отвъд океана, че след като Русия разпусна Варшавския договор и Европа трябваше да направи същото с Нато, сега Нато набъбва и поставя военни полигони в Полша, Румъния и къде ли не и бившите въшлясали от беднотия соц. държави мислят с долната глава,че ще се защитават с тези бази а те само закупуват старото оръжие на господарите им и с това дразнят Сибирската мечка, а не си помислят,че при една атака, а тя няма да е с танкове и МИГове те ще са първите, които ще бъдат пометени, дори и да сме били "Братушки". Защото НАТОвци вече се разхождат и по Черно море, а ние сме на една плюнка разтояние, а нашите както и да го въртят, че само ще участваме в маневри, другарите отсреща са ни дигнали и на нас мерника.Като отивате към НАТО не забравяйте да си вземете и вазелинчо, че той ще ви е от помощ. А санкциите- Русия е издържала цяла война на картошки а ние с гол задник - пълен напред.

    Коментиран от #10

  • 6 стоян деса

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    "ТО" ти ли си бе...ааааа ти си-няма как, да не напишеш нещо срещу руснаците.Ейййй сърце не ти издържа,като видиш статия за Русия-ххааахааха

    Коментиран от #13

  • 7 ктк

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    И ще ги свалят хората защото си знаят и си търсят интереса а управляващите им не са дупедавци като нашите или центаджийски г.золизци като теб!
  • 8 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Извинявай, на теб плащат ли ти за тези глупости?

    Коментиран от #9, #14

  • 9 Бай хой

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Goro Lafchi":

    Кой е луд да му даде и две стотинки на това? Просто се натяга с надежда. Обаче няма такива глупаци които да се хванат. Знаят всички много добре че предателите са евтини и ги оставят да плюят за без парни. Нагледахме се на оплювки, злоба, омраза и очерняне на когото и да било. Както казват злото не спи.
  • 10 самовар

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Вазелинчо":

    Вазелинчо , мажи се по -често че много започна да пушиш отзад!

    Много си прав че бяхме " въшлясали от беднотия соц. държави " но това беше страничен ефект от руското робство а сега България /ако не знаеш/ е член на най-богатия клуб в света и хич не ни е еня от "Сибирската мечка"


    Ха ха ха ..... !!!

    Коментиран от #11

  • 11 ти си куку бе

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "самовар":

    Само с НПО лозунги не става бе-тролей сороски...При соца,бяхме на 24 място в света по стандарт на живот-данни на NESN/.Сега сме на 118 място по стандарт.----а сега виж кога сме въшлясали.Не че го защитавам соца--ама в днешно време сме много по-зле.И това не го казвам аз-а световни агенции,иследващи нивото на живот.

    Коментиран от #16

  • 12 Сори

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Ту пута Мадре":

    Русия вдигна на 250% производството на фармацевтични продукти заради ембаргото....в момента произвежда всякакви аналози на вносни лекарства....

    Коментиран от #17

  • 13 стоян георгиев

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян деса ":

    ти имаш страхотна логика ,измисляш ми прякор,после твърдиш ,че така ми викали ,после правиш коментари как ми викали след всеки мои пост по същество,а бил ли си доностник в милицията ?щото много намязваш :)!
  • 14 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Goro Lafchi":

    ако са глупости коментираи по същество,кво не е вярно от писанотото от мен?

    Коментиран от #15

  • 15 Goro Lafchi

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    А не благодаря! Ти наистина ли мислиш,че ще влезна в полемика с такива,като теб? Все пак имам някакво ниво.

    Коментиран от #18

  • 16 соц реализъм

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "ти си куку бе":

    50 $ заплата -20 $ дънки в КОРЕКОМ ,20 години за лада и празни магазини ха ха хахаааа ....

    СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕАЛИЗЪМ!!!


    И като сме били добре защо си разпадна соца !

    Коментиран от #21

  • 17 врач

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Сори":

    Очаква се смъртността да скочи с 20 % пряк ефект от руските аналози!!!

    Коментиран от #19

  • 18 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Goro Lafchi":

    ха,ха,ха,ха....прав си чети и мълчи!щото ако дадеш мнение и веднага ще разбереш кво е нивото ти :)!

    Коментиран от #20

  • 19 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "врач":

    Смъртността скочи, но за съжаление в ЕС и по точно в България. И то благодарение на продажниците като теб лобиращи за сорос и дъндита. И колко долен трябва да си за да се радстваш и злорадстваш на чуждо нещастие. Това говори за дълбоки психически отклонения. Друго не се и очаква от привърженици на империята на злото сащ и нато които само злини на всякъде причиняват.
  • 20 ТТТТТТТТТТТ

    1 2 Отговор

    До коментар #18 от "стоян георгиев":

    "ТО" не се пали толкова ма-бе...ще те тресне нещо в сърчицето ти розово,и после няма с кого да се забавляваме тук.Немой се пенясва толкоз--че евро-атлантическите пепчовци ще останат с един по-малко ма-бе...
  • 21 подлоги не ни трябват

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "соц реализъм ":

    Що се отнася до заплатите в соца...приемаме заплата 170 лв..х 0,63 ст. това са 269,8 долара--------айде сега се научи да смяташ--или викаш в НПО то ти,по друг начин смятате???

    Коментиран от #22

  • 22 късопаметни не ни трябват

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "подлоги не ни трябват":

    Ако имаше такъв курс на $ /0,63 ст. / "Магурата " щеше да фалира ! Но нищо подобно не се случваше напротив предприятието Магурата си бачкаше с пълна сила и без засечки при цена 5-6 лева за $ и при средна заплата от 250 /88-89 година / всеки може сам да изчисли колко пари изкарваха Българите по Татово време!

    За по-младите ще спомена че по магазините нямаше нищо що-годе качествено ,като се започне от парфюмерия и се стигне до битова електроника всичко се продаваше само в "кореком" НО САМО СРЕЩУ ТВЪРДА ВАЛУТА тоест долари , марки .... и затова тя държеше цена ! Едни обикновени дънки бяха 22 $ което беше близо половин средна заплата ! Имаше и официален курс около 0,96 за $ но той не беше реален и само избрани партийни величия можеха да обменят по него !!!


    Това на кратно е истината за времето когато руснаците ни бяха господари !!!
  • 23 СЕСЕСЕРКО

    2 1 Отговор
    Е щом Лигурия е свалила санкциите трябва и запада да го направи.Все пак трябва да се съобразяваме с Лигурия.
  • 24 ЮЕСПОСЕРКО

    1 2 Отговор
    По добре с Лигурия да се съобразяваме отколкото с африканеца ОБОНГО!!!
Новини по държави: