Last news in Fakti

30 Юни, 2016 14:19 1 243 0

Борис Джонсън изненадващо се отказа от надпреватара за премиер

  • борис джонсън-
  • премиер-
  • лондон-
  • великобритания-
  • brexit-
  • лидер

Бившият кмет на Лондон не се чувства уверен като лидер и обединител на Великобритания

Борис Джонсън изненадващо се отказа от надпреватара за премиер - 1
Снимка АП/БТА

Бившият кмет на Лондон Борис Джонсън изненадващо оповести, че сам се отказва от състезанието за поста на премиер и лидер на Консервативната партия, съобщи Би Би Си.

В днешната си реч в Лондон, която бе приемана като старт на кампанията му за премиер, Джонсън заяви, че не вярва да се справи като лидер и обединител на нацията.

Джонсън неочаквано и драматично обяви новината, която драстично променя състезанието.

На пресконференция пред репортери, минути преди крайния срок за обявяване на номинации, Джонсън заяви, че следващият лидер на консерваторите би трябвало да обедини партията и да гарантира, че Великобритания ще остане изправена и непоколебима.

"След като се консултирах с колегите си и с оглед на обстоятелствата в парламента, стигнах до заключението, че този човек не мога да съм аз", каза той.

Отказът му дойде след друго изненадващо съобщение, в което колегата му от кампанията за Brexit Майкъл Гоув обяви кандидатурата си за лидерския пост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: