Last news in Fakti

24 Август, 2016 19:09, обновена 24 Август, 2016 21:14 1 914 1

Кървава атака срещу Американския университет в Афганистан

  • афганистан-
  • атака-
  • американски университет

Чути са експлозии и изстрели

Изстрели и експлозии отекнаха край Американския университет в Кабул, Афганистан, съобщи Fox News.

Атаката е бил извършена от група стрелци. Има сведения за един или двама загинали и 14 ранени. Властите обявиха, че тя вече е спряна. В момента силите за сигурност претърсват района на университета за наличие на нападатели.

Хронология на събитията:

Ученици и учители са се барикадирали в учебните стаи. Полицейски части обсаждат учебното заведение. Няма точни информации за жертви или пострадали. Линейки обаче са извозвали пострадали до болницата.

Хора, блокирани в самия университет, пускат съобщения в социалните мрежи, в които заявяват, че са чули изстрели и експлозии. Според властите университетът е бил атакуван от няколко стрелци. В сградата има чуждестранни преподаватели и стотици студенти. Все още никоя група не е поела отговорност за атаката. В момента обаче талибаните засилват бойната си дейност по време на лятната си офанзива. Не е ясен броят на нападателите.

 

Според ABC в атаката са загинали двама души, а петима са ранени. Жертвите все още не са идентифицирани. Атаката беше потвърдена от Държавния департамент на САЩ. Фотограф на „Асошейтед прес“ писа в социалните мрежи, че е бил блокиран в сградата. От агенцията обявиха, че той вече е в безопасност.

Нападателите са успели да проникнат през болница, намираща се в близост до университета. Стрелбата се е водила в неговите околности.

Според източник от полицията в Кабул нападението вече е спряно.

В университета учат 1700 студенти . На 7-м август двама професори, работещи в него, бяха отвлечени и все още не се знае къде се намират.

Силите за сигурност вече са обменили огън с нападателите. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антика

    0 0 Отговор
    Кофти! Няма почивен ден тероризма за жалост. Ето това е благодарността? ЦРУ обучи талибаните за да ги изправи срещу СССР, а те да вземат да млатят американо унивърсити? Няма благодарност в този свят. Ето, Левски се борил за справедлив свят срещу чорбаджии, аги и паши, а то днешните паши в политиката и олигарсите ни досмазаха и го оплюха буквално? Ето това е живота - няма полза от доброто - дълго не трае май? Това е урок за братята американо - не хвърляйте оръжиев недостойни ръце! В светото писание е казано.... То се обърна срещу вас и за съжаление невинни хорица умират и страдат от това. Като при нас е - ни вотираме разни тарикати, те седнат на власт и лапане и ни ошмулят и загробят? Сбъркана работа е тоя свят, аз ли криво го разбрах, Господ ли криво го създаде, но нещо не е наред - на доброто все се отвръща със зло? Е, 98%. Това явно е умерената талибанска опозиция, която сега рита и правителството и американо даскали. Да не вярва човек на умерени и това си е!
Новини по държави: