Last news in Fakti

29 Август, 2016 14:48 1 059 0

Задържаха 5 души за пожара в крими лабораториите в Брюксел

  • брюксел-
  • криминологични лаборатории-
  • криминологичен институт-
  • пожар-
  • задържани-
  • експлозия-
  • институт

Пламъците са нанесли значителни щети

Задържаха 5 души за пожара в крими лабораториите в Брюксел - 1
Снимка АП/БТА

Петима души са били арестувани след пожара в лабораториите на криминологичния институт в Брюксел, за който властите по-рано изразиха съмнение, че е бил запален умишлено, за да унищожи съдебни доказателства, съобщи HLN.be.

Говорителката на прокуратурата Ине Ван Вимерш заяви, че кола е разбила оградата на института, около 2:00 часа местно време, след което продължила и се забила в една от сградите, в които се провеждат съдебномедицинските тестове. След това пламнал и пожарът.

Полицията все още не може да потвърди дали пожарът е причинен от взрив на бомба.

Петимата заподозрени са били заловени в близост до лабораториите малко след пожара, съобщи Ван Вимерш.

"Мястото не е избрано случайно", каза тя. "Това е важна локация, където се съхраняват класифицирани документи, свързани с текущи разследвания."

"Това беше палеж, умишлен палеж в лабораторията на федералната полиция", заяви говорителката, като не изключи възможността пожарът да е бил причинен от бомба или от активисти. Въпреки това основната версия, по която работят разследващите, е свързана с организираната престъпност.

"Нямаме признаци да става дума за терористичен акт", категорична бе Ван Вимерш.

Говорителят на противопожарната служба Пиер Мей каза, че експлозията е била "изключително мощна", добавяйки: "Прозорците на лабораторията бяха издухани на десетки метра."

В гасенето на пламъците са се включили около 30 пожарникари. Въпреки бързата реакция на служителите на института, огънят е нанесъл значителни щети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: