Last news in Fakti

29 Август, 2016 08:29 2 986 0

Бомба или палеж в криминологичния институт в Брюксел?

  • белгия-
  • брюксел-
  • бомба-
  • институт

Няма пострадали

Бомба или палеж в криминологичния институт в Брюксел? - 1
Снимка: БТА/ AP

Бомба е избухнала пред сградата на криминологичния институт в белгийската столица Брюксел, съобщи местното издание HLN.be.

Взривът е чут около 02:30 часа местно време. Вследствие на експлозията е пламнал пожар, който е бил овладян от пожарните екипи, пристигнали на място.

Силите за сигурност са започнали разследване. Няма пострадали хора при инцидента.

От прокуратурата в столицата обявиха, че не изключват възможността да става въпрос за умишлен палеж, целящ да унищожи съдебни доказателства.

По предварителна информация кола е навлязла в паркинга на института, след което „един или повече“ заподозрени са взривили бомба близо до лабораториите.

По-късно брюкселската прокуратура съобщи, че информацията за избухнала бомба е невярна. По всяка вероятност става въпрос за палеж на една от лабораториите в института. Разследващите подчертаха, че не става въпрос за терористично нападение, а криминална проява.

Антитерористичните мерки в Белгия са повишени след атентатите в страната и Европа през изминалите месеци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: