Last news in Fakti

28 Септември, 2016 17:52 19 533 24

Стивън Хокинг: Бягайте от Земята

  • стивън хокинг-
  • бягайте-
  • земята

Според него Земята е изправена пред множество рискове

Професор Стивън Хокинг призова човечеството да се заеме с покоряването на други планети.

„Мисля, че човешката раса няма бъдеще, ако не излезе в космоса. Ние трябва да вдъхновим следващото поколение да бъде ангажирано в изследванията на космоса и науката като цяло. Трябва да се запитаме какво ще открием, когато излезем в космоса. Важно е да се подготвим за това.

 Това твърди британският учен в книгата си „Как да създадем космически кораб“, част от която е публикувана в „Гардиън“.

Според Хокинг Земята се намира в увеличаваща се опасност и може да бъде унищожена в резултат на стихийно бедствие или техногенна катастрофа.

Според него главните рискове за човечеството са ядрената война и атака на генетически създаден вирус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошибиян

    3 2 Отговор
    Тоя верно е луд че и професор

    Коментиран от #4, #19

  • 2 дивака

    3 2 Отговор
    какъв е този та го ползват за напрежение на хората

    Коментиран от #23

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Умниамане

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Тошибиян":

    Все едно да кажеш, че Айнщайн е луд. По-добре мълчи и чети книгите му, но и това няма смисъл, защото няма да ги разбереш, затова само мълчи.
  • 5 Трол

    4 0 Отговор
    Бягайте от Земята- е къде, Луната вече е македонска!
  • 6 onq s konq

    2 2 Отговор
    Мдааа...Елементарно-вие бягайте от Земята,пък ние ще се погрижим за парите и имотите ви:)
  • 7 Някой

    1 2 Отговор
    А ти наркомане, сигурно гледаш всички новинарски емисии и не казваш, че те напрягат, а професора говори за далечно бъдеще. Като, чета и си мисля, че на земята човека е все още маймуна заради такива мекотели, които робуват на стари предавания и митове и разбирания и все още слуша сръбско и пие ракия и иска да се бие и да кара бързо кола
  • 8 1234

    2 2 Отговор
    Като знаят какво са направили по тая земя ,сега ни карат да бягаме.Да бяга той ,ама където и да иде пак господ ще им търси сметка какво са направили на земята и на населението и.Попиляха я с тия войни и с тая тяхна лакомия за злато и пари,дано се задавят с тях.
  • 9 момко

    1 0 Отговор
    Аз оставам още време, умирам от любопитство дали Кенефистан ще стане нормална държава като България, каквато не е, но някога беше? ЕУЕУмирам от любопитство честно. И дали Цацата ще арестува Лазов и останалите тарикати като Искров и другите? И дали военните и ченгетата ще арестуват политиците, за лъжи, вреди кражби ?Ако доживея това ще ке ухиля щастливо. Едва ли ще го доживея, но любопитството ме гложди. Споко профессоре, аз не бягам! Няма и къде. Ако умра ще стана такъв разрушител и ще преследвам всички гадини из вселената, ключвам и доста местни политици и битови бандити, че докато не им изтрия душиците на агоми няма да спра. Но засега не бързам, заради първото любопитство. А и то бандитите край нямат, закъде да бързам? Единият се махне друг стане? Край нямат. Споко, Земята ще я има дълго, ако не я разрушат човеци с войни.
  • 10 Сульо

    0 2 Отговор
    Нищо и няма на Земята :) Мисията на човечеството е да създаде изкуствен интелект. Органичната материя е много нестабилна - умира бързо и се зарежда с енергия по доста примитивен начин, пъхайки в устата си друга органична материя. По този начин няма как да се достигнат и заселят далечни планети. Това може да постигне интелигентна неорганична материя

    Коментиран от #16

  • 11 xaxa

    0 0 Отговор
    Ama che povecheto ste negramotni stoqshti v kushti i stoqshti bez mnenie trugnali da komentirat edin ot golemite ucheni. Evala bravo ! Purvo chetete ... Posle komentiraite koi bil lud i koi ne. Ti tam ovco (trol ) stoqshta zad kompiutara i vseki den ostavqsht da te machkat vsichki si izrazqvash mnenieto za chovek koito e v puti velik nad tvoq skromen i nedorasul mozuk.
  • 12 ОООООООООО

    0 0 Отговор
    Верно, може всички да умрем, ама че умрат и всички онея доволни л.....ри с неприлично много мангизи, дето си мислят тоа учен за луд. Сички тея, дето си мислят, че управляват не само нас, ами и Вселената. Дето се забравиха. Хак им е! Това е моето отмъщение към тех. Да видиме на кой остров че се скрият.
  • 13 Волен Сидеров

    0 0 Отговор
    ами прав е -всички най стари книги са го предсказали-който иска да вярва който иска не-нещата са такива-човечеството само ще се ликвидира-първо със заразата и после с катаклизмите-И ВСИЧКО ИДВА ОТ АЛЧНОСТ ЧОВЕШКА....
  • 14 Plovdiv

    1 1 Отговор
    Тоя защо Господ не го прибере, ами всички трябва да бъдат занимавани с идиотщините му?...
  • 15 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    БОГ СИ ЗНАЕ РАБОТАТА
    ТОЗИ ЕДНИ ПЪТ ГО ОТРИЧА
    ПОСЛЕ КОГАТО БРАТ МУ БЕШЕ НЕИЗЛЕЧИМО БОЛЕН И ОЗДРАВЯ
    КАЗА ИМА БОГ
    СЕГА ПАК ОТРИЧА
  • 16 5555

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Сульо":

    Що не пробваш да се зареждаш с това което отделяш , може да ти потръгнат нещата .
  • 17 Не вярвайте

    1 0 Отговор
    Не вярвайте на американците! Да, иска ни се да вярваме, че компютър може да чете мислите на инвалид и да ги предава, но това е лъжа! Ползват го за пропаганда.
  • 18 Онзи

    1 0 Отговор
    1975 — Едингтонов медал;
    1976 — Награда Хюгс на английското Кралско общество;
    1985 — Златен медал на английското Кралско астрономическо общество;
    1986 — Член на Ватиканската академия на науките;
    1988 — Награда Волф за постижения в областта на физиката;
    1999 — Награда Джулиъс Едгар Лилиънфилд на Американското физическо общество
    Сега буквалисти си направете труда да разберете що за награди са това и ще разберете що за човек говори в сферата на фантастиката и за едно далечно бъдеще.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 по темата

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Онзи":

    Говори човек, който е свързан със сатаната и затова са му и медалите и отличията от бесовските служители.
  • 21 Тодор

    0 0 Отговор
    Стига сте го цитирали тоя глупак!
  • 22 abv

    0 0 Отговор
    Човека е прав. В далечно или близко бъдеще ресурсите ще се изчерпват все повече.Климата се променя.Реколтите ще стават все по-недостатъчни да изхранват растящия брой жители на планетата земя. Бедните ще стават все повече и все по-бедни, а богатите по-богати.Горко им на богатите. Нищо добро не ги чака. Бедността означава съпротива, безредици и гражданска война. Тежко и горко им на богаташчетата, защото ще изгубят за един миг идилията в която живеят. Много хора се питат кога ще колонизираме друга планета. При сегашните технологии това е много далечен момент. Технологиите с които летим са много далече от тези с които трябва да разполагаме за да направим колонизация на други планети.Първо трябва да измислим кораби които създават антигравитационни полета и които не използват конвенционално гориво. Хората сме много алчни и завистливи и е по-добре да не покваряваме други планети и същества от извънземен произход. Между другото не сме дорасли за да осъществят контакт с нас.Трябва да станем доста по-съвършени от това което сме в момента.

    Коментиран от #24

  • 23 Йордан Русев

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "дивака":

    Какъв, и кой е Сивън Хокинг?! Сериозно ли???
  • 24 Йордан Русев

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "abv":

    Напълно съм съгласен!
    Добре, че има хора с виждания и ентусиазъм, като Илон Мъск за да излязат от държавният "mainstream" (извинявам се за "Хамериканският") на косническите пътувания и да ояви(преди броени часов, може и дни) планът си за пилотиран, колонизационен, поет до Марс през 2024. Дано сме живи и здрави да го видим!
Новини по държави: