Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 18:35 3 273 6

Хората няма да оцелеят още 1000 години на Земята

  • стивън хокинг-
  • земя-
  • космос

Професор Стивън Хокинг призова човечеството да погледне с по-голям интерес към космическите пътувания

Хората няма да оцелеят още 1000 години на "крехката" Земя, според един от най-големите умове на планетата професор Стивън Хокинг.

Известният физик-теоретик вярва, че животът на Земята е под все по-голям риск да бъдат унищожен от бедствие като внезапна ядрена война, изкуствено създаден вирус или изгряващата заплаха от изкуствен интелект.

Той призова хората да погледнат с по-голям интерес към космическите пътувания. Според Хокинг трябва да продължим да работим по плановете за ракети в името на бъдещето на човечеството.

Професор Хокинг получи овации, след като призова пред препълнена с учени зала в Университета в Оксфорд да се вълнуваме повече от пътувания в космоса.

"Най-новите постижения в космологията са постигнати от пространство, където има непрекъснат изглед към нашата Вселена. Но ние също трябва да продължим да опитваме да отидем в космоса за бъдещето на човечеството, заяви Хокинг.

"Аз не мисля, че ще оцелеем още 1000 години, без да избягаме от нашата крехка планета", каза още професорът.

Хокинг обяви преди време, че иска да излети в космоса на борда на кораба, който строи шефа на Virgin - Ричард Брансън.

„Ето защо искам да насърча обществения интерес към космоса, въпреки че и аз съм все още в началото на моето обучение", завърши Хокинг.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    Тая говореща мумия има акъл в главата, но май в ГМО-то с което се тъпчат всички американци има нещо, което ги кара да гледат все черногледо на нещата. Повече им фантастични книги и филми са все на тема как нещата се забатачили яко, но нещеш ли човешкото наделява в един момент и започват да се борят да изградят нещата от нулата. Толкова ли нямат фантазия и идеали да си представят някакво щастливо бъдеще! А като отидем на Марс примерно, нали ще сме същите хъшлаци и рано или късно и там ще вземем да се трепем и да издевателстваме един на друг. Бягането от проблемите ни на Земята, няма да ги реши, а само ще ги пренесе на друга планета.
  • 2 Луд Човек Умора няма

    0 0 Отговор
    Тоя тотално се е побъркал !
  • 3 Диди

    1 0 Отговор
    Кроко,наричаш го ,,мумия,,.Редуцираш този гениален професор заради външността му.Искренно казано,за мен това е голяма нахалност.Един съвет ти давам...иди при него за да те научи ,като почне от елементарните неща....

    Коментиран от #6

  • 4 БЮБ

    1 0 Отговор
    Тоя ушльопак не му ли омръзна да проракува само тъмно бъдеще за човечеството??? Реално досега не е направил нито едно потвърдено открите-факт.А със такива сензации,подържа интереса към своята личност.И забележете че всичко което казва е за след хиляди години-еми и аз мога така...без конкретика за днешният ден....Аз пък твърдя че след 1200 години човечеството ще е завладяло нашата Слънчева Система и ще е покорило още няколко планети на които има извънземни същества....
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Още 1000г.- Оптимист.
  • 6 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Диди":

    Диди,е си е мумия, мумия си е а и не мисля че ще се засегне ако му го кажа в очите защото има достатъчно акъл в главата. Аз го разбирам какво иска да каже човека: че Земята ни е отесняла и трябва да изследваме вселената и други планети, да развиваме технологии за тази цел, да се развиваме като хора и общество и т.н., вместо да се боричкаме едни с други тук на земята. Но не мисля че дори и след 1000г. ще имаме такива технологии, че да пътуваме из вселената. Най-много да се дотътрим до Марс, но и там ще си пренесем проблемите, щото ще сме си същите алчни копелета. В крайна сметка, до там ще ни заведе именно алчността за нови територии и ресурси, а не любопитството.
Новини по държави: