13 Октомври, 2016 20:02 3 422 11

Бойни хеликоптери стреляха по коли в Турция

  • турция-
  • пкк-
  • хеликоптери-
  • коли-
  • бомби-
  • диарбекир

ПКК е щяла да използва автомобилите за нападения срещу силите за сигурност

Бойни хеликоптери стреляха по коли в Турция - 1
Снимка: БТА/ AP

Бойни хеликоптери на турската армия стреляха по три коли в югоизточната провинция Диарбекир на 11 и 12 октомври, разкри „Хюриет“.

Автомобилите са били натоварени с експлозиви и са щели да бъдат използвани за атаки от страна на Кюрдската работническа партия, смятат турските сили за сигурност, позовавайки се на разузнавателна информация.

„Усилията срещу терористите продължават с решителност и воля“, заявиха властите в Диарбекир. Колите са били унищожени.

През последните седмици зачестиха атаките на ПКК срещу силите за сигурност в южната ни съседка. Конфликтът между Анкара и кюрдите бе възобновен през миналата година. Кюрдската работническа партия е обявена за терористична организация в Турция.

Междувременно агенция „Доган“ съобщи, че един военнослужещ е бил убит, а петима са ранени при взривяване на експлозив в югоизточната провинция Шърнак.

Властите обвиниха ПКК за атаката. След нападението се е стигнало до размяна на огън между кюрдски бойци и турски военни.

През месец август ПКК заплаши турските власти, че войната ще се води в градове и планини. „Войната ще се води навсякъде, без да се прави разлика между планини, равнини и градове. Ще се води в метрополисите“, заяви един от лидерите на кюрдите – Джемил Байък.

Той заяви, че Турция никога няма да бъде демократична страна, докато е управлявана от Реджеп Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развитието (AKP).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    0 0 Отговор
    Чудно как БОЙНИТЕ ХЕЛИКОПТЕРИ не са били превантивно застреляни с гранатомет от ЦИВИЛНИТЕ КОЛИ:)

    Коментиран от #4

  • 2 ХАСАН

    0 0 Отговор
    "Лидер на кюрдски бойци" откога терористите се наричат брйци,все едно бин ладен да бьде демократичен лидер---тоя сайт с антитурска реторика почна да поддьржа терористите..

    Коментиран от #7

  • 3 ХАСАН

    0 0 Отговор
    56 страни не могат да се справят с ИДИЛ-или не искат ?!!! Защо са против яТурция да прочиства Мосул от ИДИЛ???
  • 4 Патето Яки

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Явно познавате само коня. Хеликоптерите могат да фъркат високо в небето и стрелят с големи патрони надалече до 1500-2000м. Гранатомета поразява до 300-400м надалече предимно наземни стоящи или бавно движещи се цели.

    Коментиран от #5, #8

  • 5 ****

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Това е пале, което не е било в казармата. Не знае от коя страна се хваща автомата. Но иначе е много компетентно, включително по военни въпроси.
  • 6 Joalkin

    0 0 Отговор
    Ne znae kak durja avtomata ahhahaa koito govori ne bil kazarmata
  • 7 mediator37

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ХАСАН":

    Кое не ти е ясно? И къде беше да дращиш, когато албанците мюсюлмани от Косово се отцепваха и биеха със сърбите за да имат собствена държава?
    Кюрдите засега ги водят "терористи". Като победят ще са революционери и борци за свобода със задна дата.
    Също като метежниците. Ако бяха убили Ердоган и взели властта нямаше да са метежници, престъпници и превратаджии. Щяха да са герои, смели борци за свобода и демокрация, себеотрицателени и велики.
    Така че кюрдите временно са "терористи" и "сепаратисти".
  • 8 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Патето Яки":

    Признавам че познанията ми във военното дело са ограничени и се опитвам да ги компенсирам с елементарна логика.А според нея ЦЕЛТА НА СТРЕЛБАТА В ПРЕОБЛАДАВАЩИТЕ СЛУЧАЙ Е НЕ ДА СЕ СТРЕЛЯ ИЗОБЩО,А ДА СЕ УЦЕЛИ.От статията става ясно че е имало стрелба,но не и поразяване на целта,т.е. "големите хеликоптерни патрони" на хвъркащите нависоко птички и стрелящи от 1500-2000м. са отишли за сметка на турския данъкоплатец.А на ном 5 който се съмнява дали знам откъде се хваща автомата мога само да съчувствам,че 2 дълги години са му били необходими да разбере че като всяка вещ СЕ ХВАЩА ЗА ДРЪЖКАТА!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Но напълно закономерно, конь, логиката ти е толкова елементарна!
  • 10 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    А кое е българското знаме, кога го научи? И Чифтокопитен не съм бил две години в казармата и не е твоя работа къде съм бил! Не е само номера да хванеш дръжката, това дори и дебил го може, та дори ти го можеш. Номера е какво да правиш, след като си хванал нещо или някого за дръжката! Номера ти-ми БМВ ми вдига 250 и купих си арбалет и си стрелям с него на село няма да мине. Простотията и комлексарщината ще си останат в теб, да си ги носиш със здраве!
  • 11 klp

    0 0 Отговор
    Кюртската работническа партия тоест ПКК е приета за терористична организация от ЕС в това число и от България,САЩ,Русия и т.н след таково изаснение ни прави обсъждане на новината
Новини по държави: