Last news in Fakti

27 Октомври, 2016 21:52 985 1

Мариано Рахой загуби вота на доверие

  • мариано рахой-
  • вота-
  • испания

Все пак Испания очаква ново правителство в събота

Мариано Рахой загуби вота на доверие - 1
Снимка: БТА/AP

Премиерът на Испания Мариано Рахой загуби първият парламентарен вот на доверие, съобщи „Ройтерс“.

Все пак се очаква той да спечели втория вот в събота, което отваря пътя за съставяне на правителство на малцинството от страна на коснерваторите в страната.

Рахой има подкрепата на 170 от представителите на парламента. Това са с 6 гласа по-малко, от колкото са нужни за съставянето на мнозинство.

Испания е без правителство от 10 месеца, след като партиите в страната не можаха да постигнат споразумение за съставянето на правителство.

Втората най-голяма партия в парламента – Социалистическата, гласува срещу Рахой. От там обаче намекнаха, че в събота ще гласуват с въздържал се. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 деса-стоян ТО

    0 0 Отговор
    Ако беше заредил „Адмирал Кузнецов” с гориво, нямаше да изгуби вота!
Новини по държави: