Last news in Fakti

14 Декември, 2016 19:35 1 468 2

Президент завинаги

  • зимбабве-
  • робърт мугабе

Управляващата партия в Зимбабве номинира президента на страната – 92-годишният Робърт Мугабе - за нов мандат

Управляващата партия в Зимбабве ЗАНУ-ПФ реши да номинира действащият президент на страната – 92-годишният Робърт Мугабе - за нов мандат, съобщи ТАСС. Изборите за държавен глава ще се състоят през 2018 г.

Изпълнителният секретар на управляващите нарече Мугабе пример за „мъдрост и единство“. Последният управлява страната от 1980 г. Последните избори в Зимбабве бяха през 2013 г.. Мугабе победи, но имаше много сигнали от опозицията за нарушения в хода на гласуването.

Самият Мугабе няколко пъти заяви, че е готов да управлява до деня на смъртта си. Споделял е, че може да се откаже, но само, ако такава е волята на партията му.

Зимбабве е една от най-бедните страни на планетата. Тя се намира в тежка икономическа ситуация в условия на хипер инфлация и огромен бюджетен дефицит. Президентът Мугабе постоянно е обвиняван в диктатура и тормоз на опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Курти

    1 0 Отговор
    Бойка,новият Мугаве,и тя така,до живот,нищо че няма една работа с която да се е хванала и да я завърши,само кмета на симитли е способен да я укроти с ласките си.
  • 2 сербез путин

    0 0 Отговор
    Знае Мугабе как да действа ! Това е стар изпитан руски ход !

    Пред него е челния опит на другаря путин който промени конституцията даже е готов да промени и закона за гравитацията само и само да остане на власт ! Какво от това че руснаците са по-ниска минимална заплата дори от българите въпреки че са богати на петрол колкото саудитците?

    Дерзай Мугабе пред теб е отъпкан път!!!