Last news in Fakti

5 Февруари, 2016 12:30 1 257 0

Бедствено положение в Зимбабве, заради сушата

  • зимбабве-
  • бедствено положение-
  • сушата-
  • суша-
  • африка

2.4 млн. души имат нужда от хранителни помощи

Президентът на Зимбабве обяви бедствено положение в селските райони на страната, заради сушата, съобщи Би Би Си.

В момента има 2.4 млн. души в страната, които имат нужда от хранителни помощи. Съобщението идва няколко дни, след като от Европейския съюз призоваха Робърт Мугабе да обяви бедствено положение в страната, за да може по-бързо да бъдат събрани пари от дарители и да се изпратят хранителни помощи.

Местното правителство настоява гражданите в Зимбабве да не се паникьосват, тъй като страната внася царевица от съседна Замбия. Според програмата за храните на ООН 14 млн. души са изправени пред глад в Южна Африка. Това е заради сушата, причинена от климатичното явление Ел Ниньо. Сериозно засегнати са още Намбия и Боцвана.

От миналата година Зимбабве е засегната от необичайно ниски валежи. Това доведе до смъртта на хиляди глави добитък. Масово има пресъхване на районите за паша в страната. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА