Last news in Fakti

19 Ноември, 2011 15:32 2 430 3

Русия прави подобие на ЕС

  • русия-
  • беларус-
  • казахстан-
  • евразийски съюз
Русия прави подобие на ЕС - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия, Беларус и Казахстан искат да създадат свой съюз в следващите четири години, който да бъде техният отговор към Европейския съюз. Лидерите на трите държави  официално подписаха споразумение, с което се ангажират да работят за подобряване на икономическите отношения и премахване на търговските бариери, предаде Евронюз.

Единодействието е част от усилията на Москва отново да установи сферата си на влияние – от полските до азиатските си граници.

Ще бъде създадена Евразийска икономическа комисия, съобщи руският президент Дмитрий Медведев. Бъдещият орган силно напомня на изпълнителното тяло на ЕС – Европейската комисия. Според държавният глава това ще е първа стъпка към създаването на Евразийски съюз, който „без съмнение ще предопредели бъдещето на държавите ни”.

Казахстанският президент Нурсултан Назарбаев заяви, че се очаква новият съюз да заработи през 2015 година, описвайки го като „най-добрият в постсъветската ера и най-привлекателният за съседите ни да се присъединят”.

Всъщност, идеята е на сегашния премиер Владимир Путин, когото всички очакват отново да се завърне в Кремъл като президент следващата година.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    СССР се връща, да здравствует!!!
  • 2 руснака

    0 0 Отговор
    ако се ограничат само в икономически отношения - ще е супер!
  • 3 Атанас Велики

    0 0 Отговор
    Абе интеграция си му е майката! Само, че Русия да се обединява със що годе по-добре икономически, страни. Да не са и бреме! Беларус и Казахстан са що годе добре!