Last news in Fakti

12 Май, 2018 20:13 3 394 8

Спасителната акция по въздух не откри следи от Боян Петров

  • боян петров

Съмнителните обекти, видени в Лагер 3, са се оказали камъни и скали

Спасителната акция по въздух днес не откри следи от алпиниста Боян Петров под върха Шиша Пангма. В официално съобщение на Simrik Air, които организират издирвателната операция, се казва, че двата хеликоптера с екипажи са излетели в 7:30 ч. китайско време.

„Направихме най-добротo, на което бяхме способни и прелетяхме над връх Шиша Пангма, достигайки най-високата точка. Не оставихме необърнато камъче в преследване на успеха на мисията”, се казва в съобщението на спасителите.

Докато са летели, в Лагер 3 са забелязали съмнителни предмети. След 30 минути са направили повторен оглед, отбелязва бТВ.

„Хеликоптерите летяха над Шиша Пангма и се доближиха до забелязаните обекти, за да направим видео или снимки, и едновременно с това търсихме в различни части. След това хеликоптерите се върнаха в базата и екипажът ни изучи забелязаните обекти. Установихме, че това не бяха следи от човешка дейност, а камъни и скали”.

Тъй като хеликоптерите са изразходвали горивото си, те са се върнали в Катманду, където остават в готовност при нужда, се казва още в съобщението.

Шерпите не откриха Боян Петров в Лагер 2, където по-рано днес бяха забелязани две окопани палатки.

Алпинистът ни продължава да е в неизвестност под връх Шиша Пангма в Хималаите повече от седмица. В продължение на няколко дни спасителната операция беше осуетявана от лошото време и ураганния вятър.

Близките на Боян събират пари в специално отворена банкова сметка. Средствата са необходими за разходи по спасителната операция. В по-късен етап застрахователите ще възстановят сумата, но по ширините, където е Боян, работят само с плащане в брой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уй-уй

    11 4 Отговор
    шокиран съм, къде можем да дарим пари
  • 2 SAAB

    15 2 Отговор
    ....game over....
  • 3 Антон 1

    15 3 Отговор
    За мен ,този човек св самоуби ‘:(

    Жалко , изглеждаше свестен !
  • 4 Ники

    12 2 Отговор
    Тоя пич не знам дали помните ма не отдавна го сгази кола . . на кресна щото се разхождал с ощен един по платното били оглеждали нещо .. беше в реанимация на косъм се отърва тогава ... явно не му е било писано
  • 5 RIDIK

    5 0 Отговор
    След инцидента до Кресна и това ,че има диабет го направиха известен. Веднага го употребиха за протестите около Рила. До последно се появаше по различни телевизии. Може наистина да е добър, но и природата е сила, която не обича самонадеяните. Нарочно не използвам минало свършено време. Дано е жив и да се обади от Катманду, разбрал, че го търсят.
  • 6 Мунчо

    5 1 Отговор
    Очакваме резултатите от акцията по вода.
  • 7 vasik atanasova

    2 1 Отговор
    ЖАЛКО ПРОЧЕТОХ ЦЯЛАТА МУ БИОГРАФИЯ
    ТОЗИ МЪЖ Е ПИЧ

    Коментиран от #8

  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "vasik atanasova":

    Жалко че си я прочела, или жалко за него? Не се разбира!