Last news in Fakti

25 Октомври, 2012 13:00 1 525 0

Ураганът "Санди" удари Куба

  • куба-
  • ямайка-
  • ураган-
  • "санди"

Ураганът „Санди“ достигна Куба и удари с ветрове със скорост 183 км в час югоизточното крайбрежие в района на втория по големина град в страната Сантяго де Куба, съобщи АП, позовавайки се на Националния център на САЩ за изследване на ураганите.

Засега информация за жертви и разрушения в Куба няма, но на сметката на урагана „Санди“ вече се водят двама загинали, уточняват от „Фокс нюз“. Възрастен мъж в Ямайка починал, след като вълна го блъснала в стената на къщата му, а жена в Хаити била отнесена от придошла река.

Президентът на Хаити Мишел Мартели анулира планирано посещение в Куба, а министър-председателят на Ямайка Порша Симпсън-Милър прекъсна визитата си в Канада, за да се върне в родината преди международните летища да бъдат затворени.

Тревога в момента е обявена в шест кубински провинции: Гуантанамо, Сантяго де Куба, Гранма, Лас Тунас, Олгин и Камагуей. Около 1700 души са евакуирани в провинция Сантяго де Куба.

„Санди“ е 18-ият тропически ураган, получил име този сезон. В момента силата му е втора степен по петстепенната скала на Сафир-Симпсън с тенденция да премине към трета. Придвижва се на север и според прогнозите след около 6 часа ще се насочи към Бахамските острови. Предпазни мерки вземат и в американския щат Флорида.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА