Last news in Fakti

26 Декември, 2012 11:47 4 700 0

27 души загинаха при катастрофа със самолет

  • самолетна катастрофа-
  • загинали-
  • астана

27 души  загинаха при самолетна катастрофа в Казахстан. Инцидентът е станал вчера недалеч от Шимкент. Днес е намерена черната кутия на разбития Ан-72, съобщи на пресконференция председателят на Комитета по национална безопасност Нуртай Абикаев, цитиран от РИА Новости.

Причините за инцидента се изясняват от специална комисия. Разследват се две версии за катастрофата – метереологичните условия и човешка грешка.

В правителствения самолет, според Нюз ру, са летели шефът на Граничната служба на Казахстан Турганбек Стамбеков, съпровождан от група офицери и седем члена на екипажа.  На борда е пътувала и съпругата на директора на пътнически полети Сауле Стамбекова.

Експертите по безопасност на полетите твърдят, че този самолет е един от най-надеждните и катастрофи по технически причини с него стават крайно рядко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА