Last news in Fakti

20 Декември, 2022 18:25 914 16

Гърция започна да изплаща финансова помощ на уязвими граждани

  • гърция-
  • уязвими-
  • граждани-
  • помощ-
  • финансова

Гръцкият правителствен говорител съобщи с публикация в социалната мрежа „Туитър"

Гърция започна да изплаща финансова помощ на уязвими граждани - 1
Източник: БГНЕС

Гръцкият правителствен говорител Янис Иконому съобщи с публикация в социалната мрежа „Туитър“, че от днес се изплаща финансова помощ за уязвими граждани, предаде АНА-МПА.

В съобщението си Иконому обяви, че днес се изплаща извънредната финансова помощ на 2,3 млн. уязвими гръцки граждани.

Той посочи, че общата сума на помощта надвишава 820 млн. евро, както и че с този проект държавата застава на страната на обществото, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шваб доволен

    11 0 Отговор
    ще ги принудим всичките да изпълняват всяко разпореждане за единия минимален ама наистина минимален базов доход
  • 2 Бойко

    7 8 Отговор
    И внимавайте да не станем като Гърция.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 дедо Герчо

    5 6 Отговор
    ВСИЧКИ ФИНАНСОВИ МОЗЪЦИ КАЗАХА,ЧЕ БГ. НЯМА ДА Е ГЪРЦИЯ...ХЪХЪХЪ...ГЪРЦИТЕ,ОТКЪДЕ ВЗЕМАТ ПАРИ,А!?НЕЩАСТНИЦИ ...

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хммм

    12 6 Отговор

    До коментар #4 от "дедо Герчо":

    В гръцките форуми масово са недоволни от т. н. помощи.. Коментарите са от сорта :Не искаме да живеем от подаяния....не искаме да сме просяци.... Искаме работни места с достойно заплащане.... Държите ни бедни и на подаяния за да имате (за политиците) контрол над нашия живот...

    Коментиран от #7, #10, #12

  • 7 Кога

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    И българите ще се осъзнаем и ще си почистим Авгиевите обори? Браво на гърците! А дали от страх от народната любов нашите управляващи не предлагат никакви компенсации?

    Коментиран от #9

  • 8 а тук ?

    12 0 Отговор
    И в България има грижи и увеличения, но само за власт имащите. Чудя се дали ще разберем, какви бонуси са взели или ще вземат за Коледа. Какъв вой настана за МРЗ, ужас. Ами да живеят те , с тези пари.
  • 9 Хммм

    8 6 Отговор

    До коментар #7 от "Кога":

    Тази статия не зная за какви помощи иде реч,но няай вероятно за ромите в Гърция. Обаче правителството в Гърция предложи програма за подпомагане на населението заради инфлацията.. И забележи, стартира от февруари 2023 и е за 6 месеца.. И без да навлизам в подробности.. Ако едно семейство годишния доход му е до 24 хиляди евро ще има пряво на тези помощи.... гръцките форуми като нас веднага изчислиха, че се пада по 23 евро на семейство на месец... За шест месеца.. Т. е. шест месеца семейството ще получава по 23 евро помощ за храна във хранителните вериги.. нещо като купони, защото не можеш да ги изхарчиш за друго. ... Но трябва да отидеш да подаваш документи, да представяш доход и пр... Само едно излизане в Атина ти струва много повече от 23 евро.. Това помощ ли е? Затова гърците пишат, не искаме купони за храна.. Искаме работни места..
  • 10 Мхммм

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    Виж коментар 1. Може да изглежда шеговит, но това е истината. Следва глобално робсство в пълна мизерия. Държавите-корпорации ще поддържат някакъв много минимален санитарен минимум от роби на минималнби подаяния. Това е светлото бъдеще нагласено от глобалните неолиберални технократи.

    Коментиран от #11

  • 11 Хммм

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мхммм":

    Да, това се целеше. Обаче аз съм оптимист и вярвам, че няма да стане. Да, беше на път, обаче..... Черна котка им има път:))) За мен... няма да стане. Светът няма да им го позволи.
  • 12 Тесалоники

    7 6 Отговор

    До коментар #6 от "Хммм":

    Няма накова нещо, това е лъжа.Аз знам гръцки език и ги чета, от време на време живея в Солун, гърците живеят отлично-по-евтино от тук, а заплатите двойни. Лъжа е това, което си писал.
  • 13 Гочоолу

    8 5 Отговор
    Добре си живеят гърците, а ние само ги коментираме и присмиваме. Че уж били такива, че били онакива, мързеливи и т.н. А всички хлебарници и сладкарници и кафенета отварят сутрин в 6 ч., предлагат закуски и топъл хляб, а в България Ганьо спи дълбок сън.Имат и прекрасни магистрали, градове, осветени, почистени, отлична храна, ние сме гола вода и кал по ушите.Щом одумваме другите, хак ни е!
  • 14 Щастливеца

    8 5 Отговор
    Българинът е завистлив и прост човек. И непочтен, гледа да мине метър, да не плаща, да живее на вересия, чака всичко наготово, мързи го, не му се плаща.
  • 15 сиртакис

    5 0 Отговор
    раята българска си заслужава съдбата.......глад и мизерия

    Коментиран от #16

  • 16 Ганьо Балкански

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "сиртакис":

    Така ще е още дълги хгодини, трябва да се сменят поне пет поколения. Мързелът, завистта, неспазването на нормите, липсата на солидарност, злобата, далавераджийството и простотията не се изкореняват лесно.Даже по-вероятно е да не се изкоренят.
Новини по държави: