Last news in Fakti
  Тема: Украйна

26 Юни, 2023 10:10 3 442 8

Австралия с нова военна помощ за Украйна на стойност 73,5 млн. долара

  • австралия-
  • украйна-
  • военна помощ-
  • бронирани машини

Това включва 70 бронирани машини

Австралия с нова военна помощ за Украйна на стойност 73,5 млн. долара - 1
Източник: БГНЕС

Според информацията от Reuters, правителството на Австралия ще предостави на Украйна нов пакет военна помощ, оценен на 73,5 милиона долара. Този пакет включва 70 бронирани машини и има за цел да подпомогне украинския народ в неговия смел подход срещу незаконната и непровокирана война на Русия.

Конкретно, пакетът включва 28 бронирани машини M113, 14 специализирани превозни средства, 28 средни камиона и 14 ремаркета. Освен това, Австралия ще продължи безмитния достъп за стоки, внасяни от Украйна, за още 12 месеца.

Още новини от Украйна

Премиерът на Австралия, Антъни Албанезе, коментира, че тази допълнителна подкрепа ще има реално въздействие и ще помогне на украинския народ, предаде "Фокус".

Австралия е една от най-големите страни извън НАТО, която предоставя помощ, боеприпаси и отбранително оборудване на Украйна. Това включва и доставката на десетки бронирани превозни средства от модела Bushmaster.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 за скрап за руската промишленост

    5 3 Отговор
    Този пакет включва 70 бронирани машини
  • 2 веселяк

    6 2 Отговор
    Абе кви са тия милиони? МилиЯрди давайте, не милиони! Ей на Баце чекмедже ще дари и парите от къщата в Барцелона! А вие и едно кенгуру с противотанкова мина на гърба не щете да дарите!
  • 3 БЪЛГАРИН

    8 2 Отговор
    73,5 млн. долара, ще бъдат откраднати.
  • 4 Помагат

    1 3 Отговор
    Хората.

    Коментиран от #5

  • 5 Хамсал

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Помагат":

    Ми дай и ти няколко милиона, какво само се правиш на съпричастен?
  • 6 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    Кога някой ще помогне на путлер?уганда каза че ще прати войска да спре пригожин ама и се размина.хахахаха

    Коментиран от #7

  • 7 Не се помага

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    На някого който няма нужда от помощ. Русия и Китай си пазят гърбовете. Другото е излишно. За мен е важното, че България е супер икономическа, военна и културна сила. Другите да се оправят.
  • 8 пенко

    1 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЯТЕ ЛЕ СИ ---ДА СТЕ ПРОТЕКТОРАТ !?!?!?!?!? АЗ- ГОРДИЯТ ЧОВЕШКИ ДУХ --СЪМ ПОДАННИК НА НЯКАКВО КРАЛСКО ЧУЧЕЛО -И МУ ПЛАЩАМ ДАНЪК !?!?!?!?!? КАНАДЕЦ -АВСТРАЛИЕЦ И СИЕ -- АБОРИГЕНИ ??? Е..АХ ТИ И "ЛИБЕРАЛНОТО " -ЧОВЕШКО ДОСТОЙНСТВО !?!?!?!?
Новини по държави: