Last news in Fakti

5 Септември, 2023 21:18 1 392 4

"Мета" спира функцията "Фейсбук нюз" във Франция, Германия и Великобритания

  • фейсбук-
  • мета-
  • информация

Тази информация беше предоставена в блог публикация от социалната мрежа

"Мета" спира функцията "Фейсбук нюз" във Франция, Германия и Великобритания - 1
Източник: Shutterstock

Днес американският технологичен гигант "Мета" (Meta) обяви, че ще прекрати функцията "Фейсбук нюз" (Facebook News) в края на тази година на основните си европейски пазари, включително Великобритания, Франция и Германия, съобщи агенцията "Франс прес".

Въпреки че потребителите на най-голямата социална мрежа в света ще продължат да имат възможността да четат и споделят новини на своите профили, "Мета" няма да продължава да предоставя функцията "новини" и няма да сключва споразумения с издатели за предоставяне на новинарско съдържание в тези страни, където броят на потребителите надвишава 130 милиона. Тази информация беше предоставена в блог публикация от социалната мрежа.

Силициевата долина наистина води множество юридически битки в различни части на света със законодатели и медийни организации, които обвиняват компанията, че извлича печалба от съдържанието им, без да им предоставя справедлива част от приходите от реклама. Този вид обвинения се издигат и срещу други технологични гиганти.

В съобщението си в блога "Мета" подчертава, че глобалната ѝ стратегия за "Фейсбук" насочва усилията ѝ към отдалечаване от информационното съдържание. Компанията посочва, че основната цел на хората, когато използват "Фейсбук", е да се свързват с други хора и да откриват нови възможности, страсти и интереси. Тя добавя, че новинарското съдържание представлява по-малко от 3% от това, което хората по цял свят виждат на своите профили.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    10 1 Отговор
    Е, и?!?
    Нас нормалните, тези дето нямаме Фейсбук, какво ни засяга?
  • 2 мета е сащиянска

    6 0 Отговор
    мафия, подчинена на ЦРУ!
  • 3 Изказване на ЦРУ

    6 0 Отговор
    представители на една конференция!
    "Ние значително си намалихме служителите, след като хората сами пишат постоянно във фейса всичко за себе си, адресите си, телефоните, мейл-адреси, къде и какво работят, къде са сега в момента, кога НЕ са в къщи, заради отпуски, командировки и си дават всички снимки доброволно и т.н..!"
  • 4 Морталес

    2 1 Отговор
    Свобода на словото по западняшки.

    Нещо лошо го чака запада.

    Ще имат картички от сащисаните.