Last news in Fakti

24 Ноември, 2023 04:35 905 4

Израел: Боевете с Хамас ще продължат поне още два месеца след примирието

  • израел-
  • хамас-
  • боеве-
  • йоав галант

Процесът на предаване на заложници ще бъде „сложен“, заявиха военните

Израелският министър на отбраната Йоав Галант /на снимката/ каза, че военната операция на Израел срещу Хамас ще продължи с боеве поне още два месеца след краткото примирие, което започна в петък, предаде CNN

„Това ще бъде кратка пауза. Когато приключи, боевете ще продължат и ще създадат натиск, който ще позволи връщането на повече заложници“, каза Галант по време на посещение му при израелските войски в четвъртък.

„Очакват се боеве от поне още два месеца“, добави той.

Израелската армия заяви, че процесът на предаване на заложници ще бъде „сложен“, предупреждавайки, че може да има промени в сделката всеки момент.

„Нищо не е финализирано, докато не се случи в действителност. И дори по време на процеса, промени могат да настъпят всеки момент“, каза говорителят на израелските отбранителни сили контраадмирал Даниел Хагари на ежедневния си брифинг за медиите в четвъртък.

Той каза, че израелската армия продължава да се бие в ивицата Газа "в този час", като посочи, че след като паузата влезе в сила, войниците на ще бъдат разположени по протежение на "линиите на примирие", установени вътре в ивицата.

Линията на примирие ефективно задържа израелските войски в северната част на Газа и те няма да се придвижат на юг по време на паузата в боевете, каза говорител на военните пред CNN.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ъ?!!!

    1 0 Отговор
    Ционизмът в действие.
  • 4 Израел е терористична държава

    1 0 Отговор
    Кой изгони палестинците от земите им и ги концентрира в ивицата Газа?
    Това не ви ли напомня на концентрационните лагери по-рано ?
    88