Last news in Fakti

4 Май, 2024 04:17 773 1

В Израел откриха тялото на мъж, за когото се е смятало, че е пленен от "Хамас"

  • израел-
  • хамас

Тленните останки са били идентифицирани чрез обстойни съдебномедицински експертизи

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че в петък на израелска територия е било намерено тялото на мъж, за когото досега се е смятало, че е сред заложниците, пленени от "Хамас" на 7 октомври, предаде ДПА, цитирана от БТА.

ЦАХАЛ заявиха, че тленните останки са били идентифицирани чрез обстойни съдебномедицински експертизи, след което семейството на жертвата е било информирано за смъртта.

Според Форума на семействата на заложниците и изчезналите – организация на близки и роднини на 250-те души, взети в плен от "Хамас" на 7 октомври, мъжът е бил охранител на музикалния фестивал "Нова", който бе сред мишените на терористичното нападение в Южен Израел. Той е успял да спаси много гости на фестивала, преди да бъде убит.

При атаката на 7 октомври бяха убити около 1200 души, а 250 бяха взети за заложници, припомня ДПА.

В отговор Израел предприе масирани въздушни удари и сухопътна операция в ивицата Газа, като досега ЦАХАЛ са убили над 34 500 палестинци.

През ноември "Хамас" и Израел постигнаха споразумение за временно спиране на огъня, което включваше освобождаването на 105 израелски заложници в замяна на 240 палестински затворници.

Преди няколко седмици Тел Авив предположи, че вероятно все още са живи малко под 100 от 130-те израелци, останали в плен на "Хамас".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кирчо

    2 2 Отговор
    Израел е затънал здраво , и няма изгледи за добър изход.Уж самите те са жертва на геноцид, знаят какво е, но самите те направиха същото срещу палестинците. На такива нямам жал!Всеки да си получи заслуженото .