Last news in Fakti

7 Март, 2024 04:45 1 359 4

Ким Чен-ун нареди засилени военни приготовления ВИДЕО

  • северна корея-
  • ким чен-ун

Лидерът на Северна Корея инспектира полевото обучение на войниците в голяма военна база

Ким Чен-ун нареди засилени военни приготовления ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун инспектира полевото обучение на войниците в голяма военна база в западната част на страната и нареди да се повиши готовността за война, съобщи севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Посещението на Ким в базата, чието местоположение не беше посочено, се осъществява след започналите в понеделник в Южна Корея годишни комбинирани военни учения на американски и южнокорейски сили. В тазгодишните маневри участват два пъти повече военнослужещи, отколкото миналата година, отбелязва Ройтерс.

Ким заяви, че военните трябва "динамично да навлязат в нов период на засилване на военната подготовка в съответствие с изискванията, които налага съществуващата ситуация", съобщи КЦТА.

"Армията ни трябва /.../ постоянно да повишава интензивността на настоящите военни учения, насочени към бързо подобряване на нейната боеспособност за привеждането ѝ в пълна готовност за водене на война", е заявил Ким пред войниците, цитиран от севернокорейската агенция.

КЦТА не уточнява дали Ким е споменал пряко ученията на американските и южнокорейските военни. Тя отбелязва, че ръководителят на страната е инспектирал войските, участващи в маневри в условия, симулиращи реална война.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на Ким

    17 9 Отговор
    Много по-разумен е от Китай. Да помага на Русия до победата над фашизма. Китайците още не са разбрали, че ако Русия падне, на ред са те, Северна Корея, Иран... Всички, които не им се подчиняват ще бъдат военно нападнати за да се смени властта с послушковци и да им се ограбят ресурсите. Западналите винаги са били пирати.
  • 2 Може ли Ким

    10 5 Отговор
    да изтреля ракета с термоядрена бойна глава в космоса.
    Може.

    Може ли Ким да взриви термоядрена бойна глава в космоса?
    Може.

    Какъв ще бъде ефектът от електромагнитния импулс?
    Унищожение на голяма част от изкуствените спътници на Земята.

    Кой ще пострада най-много?
    Който има най-много изкуствени спътници - САЩ и лично Мъск.

    Ясно ли е сега защо САЩ не смеят да пипнат Ким?
    Защото остават без космическо командване и целеуказание.
    На корабите им може да се наложи да се ориентират по звездите, а капитаните им са забравили как се прави това. А и не винаги има звезди...

    Коментиран от #3

  • 3 А още по-страшно

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Може ли Ким":

    Е за подводници. Без ориентация няма да могат да си изпълняват задълженията.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: