Last news in Fakti

21 Април, 2024 04:47 822 9

Тайван пита САЩ как да използва новото финансиране от Вашингтон

  • тайван-
  • сащ-
  • подкрепа

То е включено в пакета на общо стойност 95 милиарда долара, който е предназначен на първо място за Украйна и Израел

Тайван пита САЩ как да използва новото финансиране от Вашингтон - 1
Снимка: БНР

Министерството на отбраната на Тайван заяви днес, че ще обсъди със САЩ как да използва новото финансиране, включено в пакета на общо стойност 95 милиарда долара, който е предназначен на първо място за Украйна и Израел и който бе одобрен вчера от Камарата на представителите на американския Конгрес, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

САЩ е най-важният поддръжник и доставчик на оръжия за Тайван, въпреки че Вашингтон няма официални дипломатически връзки със самоуправляващия се остров, отбелязва Ройтерс.

Тайван бива подложен на все по-голям военен натиск от Китай, който възприема острова като своя територия.

Тайванското министерство на отбраната благодари на Камарата на представителите за одобряването на помощния пакет, като каза, че то е доказателство за непоклатимата подкрепа на САЩ за Тайван.

Министерството каза още, че ще координира "със САЩ съответното бюджетно използване посредством механизми за обмен" и че ще работи за "подсилване на мощностите за бойна готовност", за да гарантира "мира и стабилността в Тайванския проток".

От 2022 г. насетне Тайван се оплаква от случаи на забавяне при доставката на американски оръжия, тъй като оръжейните производители се фокусираха върху това да доставят оръжия на Украйна, в която нахлуха руски сили.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    1 0 Отговор
    По възможност срещу Китай.
  • 2 Госあ

    14 4 Отговор
    От студена, този път войната може да премине в гореща. На запада липсват всякакви държавни политически решения и лидери. Всички до един са долнопробни марионетки на капитала. Да живее справедливостта, реда и държавата ! Слава на Русия и Китай !

    Коментиран от #6

  • 3 12343211

    6 1 Отговор
    Всички помощи са за далече от САЩ защо ли !?
    А тайванците ги питат за какво им са заеми !?
  • 4 Така Така

    5 1 Отговор
    Тайван= Китай. Каквото и да ви дават чичо Си ще си ви прибере у дома.
  • 5 За Майдан бе!

    6 0 Отговор
    То е ясно за какво са ви дали тези пари. За украинския сценарии. Да се избиват китайците взаимно и така и Китай да се отслабва. Какво друго да очаквате от ФАЩ? Това е техния "бизнес"! Войни, преврати, продаване на оръжия и ограбване на наивни страни по света. Народите умират, а те си им присвояват териториите. Изяждат им ресурсите. Поставят техни марионетки на власт и правят, каквото си поискат със страната жертва.
  • 6 Не че липсват

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Ро света и на Запад е пълно с много умни и способни хора-лидери. Само че, точно в политиката на много отговорните места са подбрани специално тъпи марионетки. Да слушат и изпълняват само заповедите на един център в света. Диктатура на олигархията. По време на ковида се видя, как цели континенти правеха едно и също. А някои държави, които не искаха (жестоките мерки) там ръководителите им умираха (при странни обстоятелства)!
  • 7 факуса

    1 0 Отговор
    ха ха свиквайте тепърва ще ревете от амерското приятелство
  • 8 Как, как…

    0 0 Отговор
    Да ги даде всички за оръжие на американците и така до последния юан.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.