Last news in Fakti

24 Април, 2024 06:58 2 172 28

Пекин скочи срещу гласуваната американска помощ за Тайван

  • сащ-
  • китай-
  • тайван-
  • помощ

Призоваваме САЩ да не предприемат конкретни действия, заяви представителят на Службата на Държавния съвет по въпросите на Тайван, Чжу Фенлян

Вашингтон трябва да демонстрира, че не подкрепя отцепническите сили в Тайван и да спре да доставя оръжия на острова.

Това заяви на брифинг Чжу Фенлян, представител на Службата на Държавния съвет на Китайската народна република по въпросите на Тайван, коментирайки одобрението от Сената на Конгреса на САЩ на законопроект за военна помощ на Тайван, предаде ТАСС.

„Призоваваме Съединените щати да предприемат конкретни действия, за да изпълнят ангажимента си да не подкрепят независимостта на Тайван и да спрат въоръжаването на острова по какъвто и да е начин“, каза Чжу Фенлян.

Тя каза, че законопроектът сериозно нарушава принципа на "един Китай", трите съвместни комюникета между Китай и Съединените щати, и изпраща грешен сигнал към сепаратистките сили за независимост на Тайван. „Ние категорично се противопоставяме“, каза Джу Фенлян.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тайван

    45 7 Отговор
    Я въоръжават краварите и им отпускат средства, тя е втора Украйна.
  • 2 Чаени церемонии

    38 3 Отговор
    Голяма и силна държава, а се държат като ученик пред класната. Декларации няма да помогнат, а САЩ създават блок от съюзници около тях, Япония, Южна Корея, Филипините. Ако се туткат още, утре ще воюват с много врагове.
  • 3 За съжаление,

    43 4 Отговор
    Чичко Сам от декларации и петиции не разбира!
    Финансирайте Тексас!
  • 4 Абе време е

    38 10 Отговор
    Китай да разбере, че те са следващите на мушката. Тогава, ЗАЩО още чакат??? Да пращат 1 милион войници + оръжия на Източния фронт!!! Не мога да ги разбера? Защо, защо още чакат??? Сама Русия да се бори със звяра.

    Коментиран от #7

  • 5 Русофил

    6 21 Отговор
    Въпросът е къде падна Пекин, след като скочи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Русофил

    10 39 Отговор

    До коментар #4 от "Абе време е":

    Китай чака търпеливо да изтече кръвта на мечката и да я погълне без съпротива.

    Коментиран от #9, #11

  • 8 Дядо Йоцо гледа

    42 8 Отговор
    Само руснаците излезнаха силен и борбен народ ! Сами срещу Антихриста !

    Коментиран от #20

  • 9 Е, няма да

    22 7 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Има такъв сценарии. Ако мечката е съборена, който я е съборил, той ще си я изяде и вече по-силен ще нападне китайците. Толкова ли са плоскоумни, та не го схващат?

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Абе тия

    28 4 Отговор
    кравари, много загрижени за демократите по света, нещо помощ за Ирак, Авганистан, там където предните год бяха много загрижени или след тях и потоп ....
  • 11 Глупости

    28 5 Отговор

    До коментар #7 от "Русофил":

    Китай е икономически по-силен, а Русия е военно по- силна, това го казват господарите ти. Съюза между тях страхува САЩковците

    Коментиран от #15

  • 12 Русофил

    6 23 Отговор

    До коментар #9 от "Е, няма да":

    Няма такова нещо - падналата жертва да бъде изядена от този, който я е повалил.
    Всички се нахвърлят и кой колкото може отмъква. И с русията ще е така.

    Коментиран от #22, #26

  • 13 Баба

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "Е, няма да":

    Ванга го е казала, още през соца...два овена дълго ще се кюцкат и накрая ще излезе друг и ще им строши рогата и на двата...Китай си има философия. Когато му дойде времето и то е близо, но няма да е разхвърляно и военно, а ше ги погълне икономически и после и политически, което ще е най-добре за всички..

    Коментиран от #16

  • 14 БАНко

    17 4 Отговор
    СВЕТА СКОЧИ СРЕЩУ ИМПЕРИЯТА НА ВОЙНИТЕ ПО СВЕТА !!!
  • 15 Русофил

    8 17 Отговор

    До коментар #11 от "Глупости":

    Русия военно по-силна от Китай? Това и Кокошинков не смее да го каже.
  • 16 Русофил

    8 17 Отговор

    До коментар #13 от "Баба":

    Ванга е казала: русията нема да падне, тя ке се разпадне. ДС пуска само първата част
    на пророчеството.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шабан

    20 2 Отговор
    Не знам дали тъпият цървулчо се усеща, но да го светна за една схемка в чиито капан постояно се набутва от 35 години чрез кредити! Какво правят американците и техните марионетни режими по-места!? Ами нещо много просто и добре организирано!? И това е че, с така събираните печалби и данъци и кредити от целият свят, спонсорират враговете на враговете си и така за глупака изглежда че, американците мислят за неговата свобода и демокрация, като в същото това време за тях си е много добър инструмент за контрол и заробване на държавите! Ааааа, някой се е опитал да им се изрепчи, ха са спонсорирали враговете му и така го контролират и заробват! А местните цървули здраво надупени с кредити изпълняват тези повели! Елементарно Уотсън! Нали!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Шабан

    1 4 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо Йоцо гледа":

    То де да беше поне АНТИХРИСТ! Баш от Христовите чеда си е нехранимайкото! За това толкова много умувате и пишете фермани по-форумите, как да го нагодите че да изглежда по-Христоски цивилизовано!? Ако беше от Антихристовото семе, до сега да сте се обединили всички Христосци и да точите лиги и голите зъби за бъдещето пиршество.
  • 21 Все повече...

    12 3 Отговор
    ...САЩ си навличат врагове!
    С тяхната болна амбиция по рождение-да са световен жандарм...!
  • 22 Русофоб

    9 3 Отговор

    До коментар #12 от "Русофил":

    Няма такова нещо - падналата жертва да бъде изядена от този, който я е повалил.
    Всички се нахвърлят и кой колкото може отмъква. И с Осрайната ще е така.
  • 23 Госあ

    5 11 Отговор
    Китай трябва да изиграе партията си шампионски, защото залогът е изключително голям. Руснаците са най големите неблагодарници на този свят и в тази връзка пък разбирам и неблагодарността на евроатлантиците ни за Освобождението. Присвоиха си напълно победите ВСВ и Наполеоновите войни, което е колкото смешно толкова и нагло. Забравиха за помощта на американците след руско-японската война, ПСВ капитулираха пред България, обаче после се изкараха победители хахахаха Китай е сърбал руската попара, спряла развитието им за десетилетия. Така че трябва да бъдат изключително предпазливи с хлъзгавите руснаци. Освен това, няма да получат и капка благодарност за това което правят за тях. Индия играе много хитро. Нищо чудно и самите руснаци да играят с американците както винаги, да си делкат територии
  • 24 Госあ

    1 6 Отговор
    Ковида удари Китай, а войната в Украйна ЕС…накрая американците ще си разделят Украйна и ще продължат да си въртат бизнеса с въглеводороди …
  • 25 Васил

    3 8 Отговор
    Кво се месят жълтурите Тайван не е Китай!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 пенко

    1 0 Отговор
    МОЛЯ "ИЗТОКЪТ " ДА НЕ УНИЩОЖАВА РЪКОВОДЕНИТЕ ОТ ЦИОНИСТИТЕ -САЩ !!! ГЕНИАЛНИТЕ ТВОРЦИ - СЦЕНАРИСТИ - АКТЬОРИ - МУЗИКАНТИ И ИЗПЪЛНИТЕЛИ И УЧЕНИ -- МЕ НАПРАВИХА -ЩАСТЛИВ - /60 % ЕВРЕИ - СЕМИТИ / !!! НЕ УНИЩОЖАВАЙТЕ БРОДУЕЙ И ХАЛИВУУД --- УНИЩОЖЕТЕ САМО МАНХАТЪН !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания