Last news in Fakti

6 Май, 2024 10:07 2 819 2

Движението на кораби през Босфора беше блокирано

  • босфор-
  • турция-
  • истанбул

Причината е повреда в плавателен съд

Движението на кораби през Босфора беше блокирано - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Движението на кораби през Босфора е възстановено в южна посока след временна блокада заради аварирал кораб в северната част на пролива. Това съобщи Генералната дирекция на турската брегова охрана на страницата си в X (бивш Twitter).

„По-рано спряното движение на кораби по Босфора от 08:00 ч. е възстановено в посока от север на юг“, съобщиха от ведомството.

По-рано отделът съобщи, че 64-метровият товарен кораб Brabus, плаващ под флага на Камерун, е претърпял повреда в кормилния механизъм близо до северния вход на протока Босфора, докато е плавал от Трабзон за Бандърма. Поради това Босфорът беше временно блокиран.

В момента Brabus е транспортиран с влекачи до място за закотвяне в района на Буюкдере, където може да извърши ремонт и да не пречи на морския трафик.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: