Last news in Fakti

6 Май, 2024 16:07 1 957 62

Белгия: Съветут на ЕС да наложи санкции срещу Израел

  • белгия-
  • израел-
  • санкции-
  • александър де кроо

Ако Белгия наложи санкции, без останалите държави, то търговските пътища няма да бъдат прекъснати, а само променени

Белгия: Съветут на ЕС да наложи санкции срещу Израел  - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Белгия, която председателства Съвета на ЕС до края на юни, предложи въвеждането на търговски санкции срещу Израел, каза белгийският премиер Александър де Кроо в интервю за вестник Le Soir.

"Белгийското правителство реши преди няколко седмици, че е необходимо да наложи търговски санкции срещу Израел. Но ако самата Белгия въведе тези санкции, търговските пътища просто ще се променят. Затова от няколко седмици обсъждаме с други европейски страни как можем да решим този проблем, без да говорим за него на глас“, каза той.

Според Де Кроо ЕС може да използва неспазването от Израел на клаузата за правата на човека в споразумението за асоцииране с ЕС като претекст за санкции.

Според него Белгия е поискала от ръководителя на външната политика на ЕС Жозеп Борел „да проучи тази възможност“.

Въвеждането на каквито и да е ограничения в Съвета на ЕС изисква единодушно решение на всичките 27 страни от общността, което, предвид острите разногласия между страните от ЕС относно конфликта между Израел и Палестина, прави тази задача изключително трудна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха ха

    10 32 Отговор
    Да бе, Израел да стои със скръстени ръце, а терористите от Хамас, Хизбула и Иран да вилнеят. Този няма капка акъл, санкции ще налага.
  • 5 Глупости

    6 6 Отговор
    На търкалета
  • 6 ТаУмВзе

    12 5 Отговор
    Нали Израел врътка световния Кинтаж бре Кукли! Смех да е.

    Коментиран от #12

  • 7 Командир на бригада

    8 8 Отговор
    Напълно безполезни преговори се водят и не е това е пътят по разрешване на проблема. ХАМАС не иска да се вслуша в гласът на разума. Със плененине на 7-ми октомври 2023г., 253 израелски заложници, терористите от ХАМАС правят опити да изнудват международната общественост. Затова няма друго решение, лътят е само един. 1. Генералният щаб на израелската армия да разработи ПЛАН по формирането на бойни парашутно - разузнавателни ликвидационни групи. При достатъчна и надежна информация на разузнаването, се провежда операция по неутрализирането на джихадистите от ООП Джихад Ал Акса, Джихад ИДИЛ, Хизбола, Хамас и други. Успоредно с провежданата операция се пленяват семействата на ръководителите на тези терористични групировки. Същите незабвно следва да бъдат включени в преговорният процес с ХАМАС по размяна на съответното число заложници. Другото е приказки.
  • 8 Анонимен

    9 7 Отговор
    Нека се знае, че арабските държавни ръководители умишлено не пускат палестинците да мигрират в други арабски държави. Целта е, да тормозят евреите и това евреите го знаят - арабите са съгласни да хранят палестинците, но да стоят в Газа. Възниква въпроса толкова ли е късогледа американската дипломация и късогледа европейска дипломация,че не виждат хитрата игра на чалмите? Оказа се, че арабските ръководители са по находчиви от нашите политици и прочие държавни ръководители. Омерзително е всичко това. Идете сега в кв. „Овча Купел“ и с очите с вижте какво става! След 19 часът хората от квартала се заключват в жилищата, въобще навън не излизат. По улиците ще видите само светещи светофари, патрулните коли на полицията и тичащи кучета. Също такова е положението в Харманли, където местните хора искат миграционният център да бъде изнесен от градът, но от пусто в празно. И там хората вечер след 19 часът не излизат от жилищата. Страхът е повсеместен! Е, до там го докарахме.

    Коментиран от #42

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Лицемери

    15 3 Отговор
    "острите разногласия между страните от ЕС относно конфликта между Израел и Палестина, прави тази задача изключително трудна."
    И какво точно провокира тези разногласия ,финансовата зависимост от Израел или преобладаващо еврейското население на Европа.
    "Не може САЩ ,които тъпчат Украйна с оръжие да диктуват как да търгуваме с Русия." (Лин Цзян).
  • 11 Истината

    9 18 Отговор
    Призната държава Палестина няма. Нито Газа. Това са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г. Израел не е окупатор и няма геноцид. За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Палестинците са са чергари от западна Африка нагло настанили се по земите на Исус и Моисей по време на османската империя.Призната от ООН държава е Израел прието от общото събране през 1948г.

    Коментиран от #17

  • 12 Мюслюманин

    9 9 Отговор

    До коментар #6 от "ТаУмВзе":

    Египет е 110 милионна държава, толкова ли не могат да ги приберат тия палестинци, не виждат ли, че Израел си иска земите обратно. Египет и палестинците нали са братя по вяра, мюслюмани и т.н. братски народи - колко му е да си ги приберат за да спрат да умират палестинци, деца - всичките бежанци. Очевидно няма друго решение.. те са на египетската граница. Освен да се измятат в морето или какво? Тоя свят тотално пощуря. Египет незабавно трябва да си отвори границите и да приюти бежанците! Европа приютява векове наред и в момента милиони и милиарди мигранти, а Египет огромна и мощна държава не може да прибере малък брой бежанци, братя и сестри по вяра? Срамота. Айде по сериозно!

    Коментиран от #14

  • 13 Червената шапчица

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Сталин":

    Защо докато не свърши всичко, съседните страни не приютят тези мили и дружелюбни хора? Една вяра са. Къде остана толерантността и милосърдието?.

    Коментиран от #25

  • 14 ТаУмВзе

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мюслюманин":

    Израелтяните, Нямат Земи! За справка Библията и Корана де.
  • 15 Драги демократе,

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Демократ":

    началото на проекта Израел е положено с т.н.Декларация на Балфур от 02.11.1917 г.Нищо не започва на 7- ми октомври 2023 г.Там се бият от създаването на държавата Израел с резолюция на ООН.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Те и евреите

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    не са имали държава през ВСВ,но над техния етнос е упражняван геноцид - холокоста.
  • 18 Калпазанин

    10 5 Отговор

    До коментар #3 от "Демократ":

    Димократе "терористите от хамас" са си живели там от както свят светува, а ционистите са ориютени точно пак от тях след края на всв, а англосаксиите са им оставили военната техника и оттогава насам само са им помагали да избиват коренните жители в Палестина и да завладяват земите им, това си е геноцид, даже не е и апартейд, мислели били, но не глас, и докога докато не остане оцелял палестинец ли???? Ети образовай се преди пишеш глупостти
  • 19 Господа ислямисти

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Мосад":

    като ни мразите, какво напирате за Европа и САЩ? Ние също не ви обичаме, но не сме тръгнали да живеем в Саудитска Арабия и да искаме там катедрали, църкви с камбани и магазини с алкохол.

    Коментиран от #20

  • 20 Бесен язовец

    5 2 Отговор

    До коментар #19 от "Господа ислямисти":

    Във Европа дори кьорав мюсюлманин не трябва да се приема да мигрира. Те са изостанали в развитието си. Да ходят в Катар или Саудитска Арабия.
  • 21 Бе той

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Герак Митко":

    ще дойде някой с мустачки, само на мигранти ще ми стане. Да ходят в мюсюлманска Турция, Иран и т.н. Къде в Европа...а?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Важно

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "На сапун":

    Чаршафите обявиха на демонстрация в Хамбург:
    "Халифат е решението за Германия!"
    Това чака и България, ако продължават да идват със самолетите, заради решението на несполучливата "сглобка"! Ще направят и тука Халифат, ако не внимаваме! Това трябва ВЕДНАГА да се СПРЕ! Не ги искаме тези! Да си стоят в пустините, където им е мястото! Какво търсят в Европа?

    Коментиран от #38

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Защото

    7 4 Отговор

    До коментар #13 от "Червената шапчица":

    веднъж изселени никога няма да се върнат там,от където са дошли.Виж територията ,определена за Израел от ООН през 1948,след което виж днешните и територии.

    Коментиран от #28, #32

  • 26 Възмутен

    5 7 Отговор
    Вижте мързелът на палестинците, които просят разчитат на помощите от ЕС, САЩ и целият цивилизован свят. Иначе, нищо полезно от тях. Да видим фактите какви са? Какъв е поминъкът на палестинците? - Университети техни нямат, Заводи нямат, Земеделие нямат, Хотели нямат.От как имат полу-призната държава - запада ги храни и им прави училища и болници и т.н.Дори тази болница е Британска направена 1920та година и е разширена после от Израел. По цял ден нищо не правят и само гледат как да правят зулуми на евреите от Израл. Не забравяйте, че 60% от палестинците работиха в Израел. Отделно къде Израел им изгради цялата инфраструктура и заделя 120 милиона долара всяка година за социални нужди за палестинците. Е, що за Народ е този на който Израел му помага, а той тръгнал с ножове и автомати да избива благодетелите си. Ужас
  • 27 Апел до комисарите от ЕС

    7 4 Отговор
    Господа комисари от ЕС, крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това.
  • 28 Ма то това е целта

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "Защото":

    на Израел с тази война на унищожение!
    Искат да не остане нито един жив палестинец там! И след това те да заселят тази територия. За това систематично ги унищожават!
    И цял свят стои и гледа и вярва на тези психопати, че някой ги е нападнал? Ама този "някой" е направил това по тяхна поръчка и съгласуване. Да има жертви, да има ужасни сцени...за да си оправдаят масовото унищожение на палестинците!

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Хайде стига

    5 5 Отговор

    До коментар #28 от "Ма то това е целта":

    ХАМАС са терористи за които избиването на деца,жени,стари хора,невинни,го нямат за нищо. Отговорете си на въпроса,защо 13-14 г . арабски деца стрелят с автомати и убиват?Защо зверствата които извършиха арабите на 7 октомври 2023г., спрямо евреите,нямат никакво нормално обяснение. Да изпечеш бебе във фурна пред изпадналите в ужас вързани родители, това какво е? Сега,когато арабите са на колене,"олеле мале".Само,че аз въобще не ги съжалявам.Арабите да си понесат заслужените последици.Който ги харесва,да си ги прибере у дома.За мен те не са хора
  • 31 френчфрайз

    4 5 Отговор
    И да осъдят бенджи Нетаняху в Хуга.
  • 32 Египтянин

    5 3 Отговор

    До коментар #25 от "Защото":

    Палестинците са скакалци от северо-западна Африка, които се установяват там по времето когато сме под Турско робство и тия земи са част от турската империя. Турция трябва да си ги прибере.Египет и другите арабски държави не ги искат в държавите си. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.

    Коментиран от #45

  • 33 Бесен мравояд

    6 2 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС

    Коментиран от #61

  • 34 Ха-ха-ха

    4 5 Отговор
    До 29 и 30 . Няма как глупостите и измислици да накарат хората да си затворят очите за това което прави Израел. Израел са безбожници и распнаха Христос.

    Коментиран от #41

  • 35 ......

    4 4 Отговор
    Без да оневинявам никого да ти напомня два факта. Първият: израелците винаги предупреждават населението с есемеси и листовки къде точно ще бомбардират. Вторият: бойците на Хамас се крият сред населението и насила ги ползват, като щит. И още нещо: да отвличаш цивилни и да ги ползваш за разменна монета си е чиста проба тероризъм!
  • 36 Следовател

    4 2 Отговор
    С терористи каквито са ХАМАС не се водят преговори!
  • 37 хаха

    4 5 Отговор
    Ако някой си мисли, че Израел няма да разчисти Рафах от терористите на ХАМАС, по-добре да се прегледа. Израел не може да си позволи заплаха в гръб. Фронтът му се очертава срещу Сирия, Ливан и Иран. Иран успя да провали споразумението между Саудитска Арабия и Израел. Не е изключено и крайно-левите ислямо-комунисти водени от Окейжънъл Кортекс и арабските кукумицини да са в някакъв контакт с иранските проксита в Газа. Не случайно ходиха там. Сега в Газа берат плодовете на принадлежността си към Оста на Злото - Русия, Иран и Северна Корея.
  • 38 Пишете за подмяната на населението

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Важно":

    в ЕС? За това вината трябва да носят неолибералните политици с техните плюшени меченца,толериране на права без задължения,употребата на парите от данъци за грижа за тези пришълци без срокове и условия за интеграция,както и задължението да спазват законите на приелата ги държава.Не се пазят границите заради човешките им права и всеки,който негодува срещу тези политики бива обвиняван в екстремизъм и шовинизъм.

    Коментиран от #40

  • 39 Бен Гурион

    3 3 Отговор
    Резолюцията на ООН от ноември 1947 препоръчва създаване на еврейска и арабска (не палестинска) държави. Арабелите в Израел започнаха да се наричат палестинци чак след 6-дневната война. Те никога не са искали държава. Имаха възможност да я направят няколко пъти, но не поискаха. Трансйордания окупира западния бряг на Йордан цели 18 години - от 1949 до 1967, защо не си основаха държава? Конфликтът с Израел не е нито за държава, нито за земя, нито за религия, а се базира единствено на сляпата омраза и завист на арабелите към евреите.
  • 40 Демократ

    5 4 Отговор

    До коментар #38 от "Пишете за подмяната на населението":

    Палестинците никой не ги иска. Те са щастливи да имат множество хлапета и да чакат помощи. И съответно да се молят по пет пъти на ден. Те са построили социализма. Какъв купон. Но нещата се объркаха и никой не се интересува от тях, добре че умряха няколко британски хуманитарни работника. Та англичаните се сетиха, че там се умира.

    Коментиран от #52

  • 41 ха ха ха

    4 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ха-ха-ха":

    За какъв геноцид говорите, след като няма държава Палестина, има държава Израел от 1948 година с признаването от ООН. Първата държава признала Израел е СССР. После призната от САЩ, Англия, Франция и т.н. В областта Палестина живеят няколко арабски племена. За по удобно им викат палестинци носещи името на областта. Така както има египтяни, ливанци, сирийци, иракчани и т.н. Отново обръщам внимание, няма държава Палестина. Браво на България,която гласува срещу резолюция на ООН, осъждаща геноцида над палестински народ в Газа. Така България стана солидарна с Израел нападнат на 7-ми октомври 2023г от терористите на ХАМАС.

    Коментиран от #43, #50

  • 42 Ха-ха-ха

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    Ако мямаше "Арабски пролети" сега арабите щяха да си живеят в техните си страни. Обаче рушнаха тези страни с вноса на "демокрация" А и нали глобалистите от ЕС това искат да няма държави, хората свободно да се движат навсякъде.

    Коментиран от #44

  • 43 Генерал Де Гол

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "ха ха ха":

    За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 44 Апел до Антъни Блинкън

    4 4 Отговор

    До коментар #42 от "Ха-ха-ха":

    Господин Блинкън, Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #48

  • 45 Ха-ха-ха

    3 3 Отговор

    До коментар #32 от "Египтянин":

    Ами решението е Палестинска държава. Защо Израел се дърпа. Не правили сега етническо прочистване за да си присвои тези земи.

    Коментиран от #47

  • 46 Патриот

    4 4 Отговор
    Подкрепям Израел, каквото и да реши! С терористи не се преговаря! Ако са толкова добри и читави палестинците, защо никой от арабския свят/ уж техни братя/ не ги иска?Защо?Защото утре и там ще копаят тунели , ще колят и отвличат. Това не са хора а зверове! Терористи от световен ранг!
  • 47 Египтянин

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "Ха-ха-ха":

    Не може да имат държава и земя в Палестина. Време е палестинците да се изнесат в тяхната Родина - република Турция.
  • 48 Ха-ха-ха

    2 4 Отговор

    До коментар #44 от "Апел до Антъни Блинкън":

    Има друго решение - Палестинска държава. Тогава няма да има повод да се оплакват и сами ще се грижат за себе си. Ама на Израел не му изнася нали, лаком е за земята и газовите находища и не се смени да избива жени и деца.

    Коментиран от #49, #53

  • 49 Бен Гурион

    3 3 Отговор

    До коментар #48 от "Ха-ха-ха":

    Няма да има палестинска държава в ГАЗА. Да си ходят в Турция. В Анадола земя колкото искаш.

    Коментиран от #55

  • 50 Ха-ха-ха

    0 4 Отговор

    До коментар #41 от "ха ха ха":

    Корена на думата "геноцид " е "ген" не е необходимо да има държава.
  • 51 Оператор на права лопата

    4 4 Отговор

    До коментар #9 от "Герак Митко":

    Циркове! Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора завлечени в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.

    Коментиран от #57

  • 52 Ха-ха-ха

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Демократ":

    Ако бяха така щастливи от положението си нямаше да съществува Хамас. Доволни те хора не ритат срещу хубавото.

    Коментиран от #54

  • 53 Запознат

    3 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ха-ха-ха":

    Стига си говорил глупости. Има заложници в Газа с българско и израелското гражданство. Нека се знае това.
  • 54 Експерт

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Ха-ха-ха":

    ХАМАС ще бъде напълно унищожена.
  • 55 Ха-ха-ха

    3 4 Отговор

    До коментар #49 от "Бен Гурион":

    Ако няма Палестинска държава в Газа Израел нали разбираш бял ден няма да види.

    Коментиран от #56

  • 56 Бен Гурион

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ха-ха-ха":

    Ами няма да има палестинска държава. Свиквайте с тази мисъл! Отворете границите за да мигрират. Стига лицемерие.
  • 57 Хамас е обявена за терористична

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Оператор на права лопата":

    групировка и извършваните от нея нападения над евреи са тероризъм.По този въпрос няма спор.Каква държава е Израел,след като системно не спазва резолюции на ООН,а в настоящата война в Газа спря доставките на храна,вода,горива,лекарства и медицински консумативи,бомбардира гъсто населени райони с цивилно население и разселва принудително същото това население?Действията на Израел в Газа са в остро противоречие с Женевските конвенции,международните закони за водене на война ,убийството на голям брой журналисти и хуманитарни работници.В ивицата Газа Израел се противопоставя на правилата на ООН с аргумента,че се защитава.Да разрушаваш международният правов ред право ли е на Израели, ако е така каква според вас е държавата Израел?

    Коментиран от #58

  • 58 Оператор на права лопата

    4 1 Отговор

    До коментар #57 от "Хамас е обявена за терористична":

    Като няма спор, че ХАМАС са терористи, останалото написано от вас е без значение. Терористите на ХАМАС се поддържат от палестинците, следователно и ТЕ са съучастници във военната авантюра срешу Израел на 7 октомври 2023г. Затова ще си носят последствията. Време е да хванат пътя на миграцията към ,Турция, Египет и т.н. Няма да има палестинска държава. Ерусалим окончателно ще бъде столица на Израел.
  • 59 Стратег

    4 1 Отговор
    Командващият израелските въоръжени сили да не се мотае, а да направи следното: 1. Да формира десетки, ако трябва стотици мобилни парашутно разузнавателни групи, супер- модерно въоръжени. 2. МОСАД да разузнае и да даде точна информация за разположението на формированията на Хизбула. 3. Рано сутрин на развиделяване да се направи пълномащабно ,масирано внезапно нападение на районите заети с бойците на Хизбула и да бъдат всичките на 100% завинаги неутрализирани. 5. Формиран елитен отряд от тези групи да направи операция по пленяване ръководителите на Хизбула заедно със семействата им и Израел да ги включи в преговорният процес по освобождаване на заложниците от ХАМАС. Време е за действия, а не приказки.
  • 60 Командир на дивизия

    3 0 Отговор
    Какво още чакат ГЩ на Израел и полевите командири? Срамота! Време е един път завинаги да се приключи с ХАМАС. Отдавна трябваше да направят това и също така оперативно прочистване на гр.Рафах от терористите на ХАМАС. 4 батальона на ХАМАС до зъби въоръжени се крият в градът. Няма време. Трябва решително да се действа.
  • 61 В ивицата Газа

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Бесен мравояд":

    Иди да ти направят една клизма по здравна каса и се успокой малко.

    Коментиран от #62

  • 62 Бесен мравояд

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "В ивицата Газа":

    Защо ти спокоен ли си? Да гледаш тези изпечени терористи от ХАМА,С взели хиляди невинни жертви и още не са унищожени. Срамота.
Новини по държави: