Last news in Fakti

21 Февруари, 2014 04:09 3 151 1

Морски пехотинци и десантчици пътуват към Киев

  • киев-
  • украйна

Заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Юрий Думанский подал в оставка в знак на съгласие на политиката на правителството да замества армията в бушуващите безредици, при което могат да загинат военни и граждани

Морски пехотинци и десантчици пътуват към Киев - 1
Снимка: АП/БТА

За Киев пътува батальон от морски пехотинци и две бригади десантчици, съобщава УНИАН, обобщавайки публикации в украинските медии.

Морските пехотинци в пълна бойна готовност пътуват с влак към столицата, а два военн0-транспортни самолета са изпратени, за да прехвърлят частите от 25-та Днепропетровска въздушно-десантна бригада.

И.д. министърът на отбраната Павел Лебедев потвърди, че десантни части се прехвърлят от Днепропетровск в Киев. Към столицата се прехвърлят и части от 79-та въздушно-десантна от Николаев.

Журналистът Артьом Шевченко съобщи, че от Севастопол към Киев се движат колона от бронетранспортьори. Вчера както Факти.бг писа военната колона от 25 бригада десантчици катастрофира. В инцидента загинаха трима войници, а други осем са настанени в реанимация в критично състояние.

Министерството на отбраната вече заяви, че е готово да приложи сила, ако е необходимо. От своя страна заместник-началникът на Генералния щаб генерал-лейтенант Юрий Думанский подал в оставка в знак на несъгласие на политиката на правителството да замества армията в бушуващите безредици, при което могат да загинат военни и граждани.

В телефонен разговор американският вицепрезидент Джо Байдън е предупредил Виктор Янукович за готовността на САЩ да въведе санкции срещу длъжностни лица от правителството на Украйна, ако не се предприемат реални стъпки за спадане на напрежението. На нарочен форум следващата седмици НАТО ще обсъжда ситуацията в Киев.

От своя страна министрите на външните работи на Франция, Германия и Полша Лоран Фабиюс, Франк-Валтер Щайнмайер и Радослав Шикорски са предложили Пътна карта за изход от кризата в Украйна. Документът предвижда съставянето на преходно правителство, конституционна реформа и провеждането на парламентарни и президентски избори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 1 Отговор
    "... подал в оставка в знак на съгласие на политиката..."
Новини по държави: