Last news in Fakti

28 Май, 2014 17:58 2 011 1

Боклукчийско селфи завладя Тунис

  • тунис-
  • селфи-
  • снимки-
  • боклук

Грозната страна на селфитата

Нова селфи мода се появи в Тунис. Този път така нашумелия начин за самоснимане има кауза и тя е екология.

Facebook страница в Тунис е овладяване на силата на селфитата да привлече вниманието на хората към купчините боклук изхвърляни по улиците на страната, пише Би Би Си.

Както знаем селфи снимките обикновено са предназначени да покажат хората в положителна светлина, но тунизийските граждани са решили да подкопаят тази идея. Повече от 12 000 души са "харесали" новата Facebook страница, "Selfi Poubella" ("Боклукчийско селфи"). Там хората изпращат свои автопортретни снимки на фона на неугледните улици, по които се таркалят всякакви боклуци.

"Искахме да покажем един друг образ на Тунис", казва журналистът Чекер Бесбес, който е инициатор и основател на страницата.

Селфитата са широко използвани и от самото тунизийско правителството като част от стремежа си да се свърже с обществеността. Бесбес обаче твърди, че правителствените снимки показват само положителни и идеализирани образи.

Facebook страницата призовава хората да "покажат на лидерите на Тунис истинското лице на улиците". Бербес казва: "Това е селфито, което трябва да правим, селфи, което шокира." Той смята, че околната среда не получава вниманието, което заслужава в Тунис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.