Last news in Fakti

21 Август, 2014 09:19 7 817 2

Как да запазим младостта си - шест правила

  • шест правила-
  • младостта-
  • красотата-
  • да запазим

Има жени които сякаш не остаряват

Как да запазим младостта си - шест правила - 1
Водата е едно от най-важните неща
Годините минават, но има много жени, които сякаш не остаряват. И кожата им е чиста, и бръчки почти нямат, само мимически - в ъгълчетата на очите. И се усмихват толкова често, сякаш нямат проблеми. Попитайте ги и ще разберете, че всяка има своите тайни. Но има и общи принципи. Кои са те, разкрива онлайн изданието Рецепти.бг:
 
Първо правило: Внимавайте с храносмилането
 
Червата трябва да работят като по часовник. Нередовното храносмилане води до отравяне на организма и сбръчкана, бледа кожа. Според традиционната източна медицина, тънките черва са коренът на нашия организъм. Ако корените на дървото са здрави, тогава дървото цъфти и ни радва с красотата си. А при гнили корени, дървото вехне и съхне. Ако червата са здрави, съответно целият организъм ще бъде здрав. И човек ще живее дълго. Здравето на нашите черва на първо място зависи от храната: пресни плодове и зеленчуци, чиста вода, по-малко козуначни изделия, салати и каши, а също чай от лайка всяка сутрин придава свеж тен на лицето.
Между другото, за водата: Състоянието на кожата, стройното тяло и жизнената енергия зависят от количеството и качеството на водата, която пием. Може би не вярвате, но е лесно за доказване.
Като начало, да започнем със строежа на кожата. В епидермиса се намират влакна - колагени, които притежават забележително свойство: при попадане във вода те увеличават обема си. Набъбналите колагени увеличават налягането на кожата отвътре и я правят по-гладка и стегната. Най-достъпния начин да запазим младостта и да решим здравословните си проблеми е като изпиваме ежедневно 1,5-2 литра непреварена изворна вода. Водата ще напълни вашия организъм с жизнена енергия и кислород. И скоро сами ще видите резултата (в буквалния смисъл на думата): гладка, сияйна и кадифена кожа.
 
Второ правило: Пълноценен сън
 
Недоспиването е най-големият враг на красотата на кожата и косата. Вечер лягайте по-рано, за да успеете хубаво да се наспите. Аз имам приятелка, която толкова много държи на красотата си, че ляга да спи в 9 часа вечерта. Затова пък как изглежда за своите 36 години!
Бог е дарил човека със сън. По-рано аз си мислех, че сънят е само губене на ценно време. Но неотдавна осъзнах ползата от съня. Благодарение на съня тялото на човека се отпуска, изчезват емоциите и излишната информация, а в паметта остават само фактите.
 
Трето правило: Свежият въздух е приятел на красотата
 
Ако вие по цял ден седите в офиса, може поне няколко спирки да ходите пеша до вкъщи. Нека прозорецът бъде постоянно отворен. През почивните дни се разхождайте на свеж въздух сред природата. Изчислено е, че за да се чувства човек добре, са му необходими около тридесет кубически метра свеж въздух на час.
И още една важна тайна, която съхранява красотата и младостта - БАНЯТА. Нашата кожа е жив организъм и там се натрупват токсини (отровни вещества), от които ние трябва постоянно да се освобождаваме. Изчислено е, че човек трябва да отделя през порите на кожата си ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТОКСИНИ, ОТКОЛКОТО ПРЕЗ ПРАВОТО ЧЕРВО И БЪБРЕЦИТЕ! Това може да стане само с помощта на парна баня. Най-добре е, когато в банята всичко е направено от дърво. Освен това, знахарите още от вечерта приготвят солен разтвор, потапят хавлиена кърпа и леко я изтискват. Когато след изтриване със солената хавлиена кърпа, тялото ви стане червено като на рак, вече може да сте сигурни, че кожата ви е жив организъм. И още един съвет: вместо сапун използвайте царевично брашно, което не е вредно в горещата баня.
 
Четвърто правило: Витамини
 
Излишно е да обясняваме, къде се намират витамините. Това го знаят дори децата. Разбира се, не в цигарите, не в алкохола, и не в чипса. Само ще ви подскажа относно зимните месеци. През зимата ще намерите витамини не в оранжерийните зеленчуци, а в сушените плодове. Така че наблягайте на компот от сушени плодове, а сушени кайсии и стафиди добавяйте в овесените ядки сутрин. И редовно пийте чай от шипки, той трябва да бъде кисел на вкус, само тогава съдържа достатъчно витамини.
Няколко лъжици овесени ядки, домат, портокал, чаша чай и кисело мляко, по порции от всички останали продукти ежедневно и така ще забравим за старостта и умората. Ако, разбира се, не забравяме за заниманията със спорт. Според специалистите чудодейните продукти са: фасул и сини боровинки, броколи и овесени ядки, портокал, жълти тикви, соя, сьомга, спанак, черен и зелен чай, домати, пуешко месо, ядки и кисело мляко. За да е успешна диетата, всеки изброен продукт трябва да се консумира поне 4 пъти в седмицата.
 
Пето правило: Вътрешна настройка и психическо състояние
 
Тайната на младостта е в това, да избягваме некрасивите емоции. Ако вие не се шегувате и не се смеете, така, както в младостта си, ако сте доброжелателни и не завиждате на никого, ако имате любимо занимание, то старостта ви ще има красиво младежко лице, и няма да имате нужда от пластични операции!
 
„Еликсирът на младостта”
 
Той подмладява клетките и е препоръчително да се пие от 30-годишна възраст.
200 г лайка, 100 г жълт смил, 100 г жълт кантарион и 100 г пъпки от бреза се смесват и наситняват. 1 с. л. от сместа се запарва в 500 мл гореща вода (в термос). Пие се по една чаша прецедена настойка с лъжичка мед вечер преди сън и сутрин половин час преди закуска. Настойката се пие в продължение на един месец. Лечебният курс се повтаря след пет години.
 
Шесто правило (малко, но важно): Шията и ръцете издават възрастта на жената
 
Що се отнася до ръцете, ние често забравяме за тях. Свикваме с вида им, и не винаги улавяме момента, в който се появяват бръчките и изскочат костичките на китките. От температурните промени незащитената кожа на ръцете страда много повече, от покритите със защитен крем бузи. Същите тези ръце се налага да перат, да мият чинии, да се крият в джобовете, заради забравените вкъщи ръкавици.
Нашите прабаби не случайно са носили пролетта и лятото тънки ръкавици. Те предпазвали кожата и запазвали младежкия им вид, защото осигуряват комфорт, топлина и защитават ръцете от студа.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жена

    0 0 Отговор
    колко полезна информация-остана само да изпьлним сьветите пьк дано помогнат
  • 2 Ани

    0 0 Отговор
    Аз пия от тези витамини http://aloeliving.net/hranitelni-dobavki/forever-daily-forevar-deili-detail
    Страхотни са!