Last news in Fakti

24 Октомври, 2014 08:51 1 055 0

Първи случай на ебола в Ню Йорк

  • ебола-
  • първи-
  • случай

В Мали също беше обявен първия заразен

Първи случай на ебола и в Ню Йорк. Това е  33-годишнит Крейг Спенсър, който е работил в Гвинея за организацията "Лекари без граници" и е помагал за лечение на болни от коварната болест, предаде Би Би Си.

Той се е върнал в Съединените щати преди повече от седмица. В четвъртък е приет с треска и стомашно-чревни проблеми в болница в Ню Йорк. Изследван за вируса, е дал положителна проба. Заразеният е имал тесни контакти с трима близки познати. Те са поставени под карантина, а един от тях е хоспитализиран.

Кметът на Ню Йорк потвърди първият случай на ебола в града, като в същото време успокои гражданите на мегаполиса.

Вчера и Мали потвърди първи случай на смъртоносната болест в страната. Страната е шестата държава в Западна Африка, където бе потвърдено наличието на болестта. Заразено е момиченце на 2 години, наскоро завърнало се от Гвинея.

Досега епидемията от ебола в Западна Африка отне живота на повече от 4800 души.

По данни на СЗО от 22 октомври, общият брой на заразените е 9 963 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА