Last news in Fakti

6 Март, 2015 14:15 1 710 1

Управителният съвет на болница "Св. Георги" се ръководи от д-р Васил Паница

  • управителният съвет-
  • болница-
  • "св. георги"-
  • д-р васил паница

Промяна в състава на Съвета на директорите на УМБАЛ „Свети Георги“ е направена в края на м. февруари 2015 г. Новият член е представител на Министерството на здравеопазването – доц. д-р Васил Паница. Той зае мястото, освободено от друг представител на МЗ –  Пенка Белева, през декември 2014 г.

Днес, 6 март, беше проведен първият Съвет на директорите с участието на новия член на управителния орган. В дневния ред бе включен изборът на председател и зам.-председател на Управителния съвет. За председател бе избран доц. Васил Паница, а за зам.-председател – проф. д-р Ангел Учиков.

Заседанията на Съвета на директорите се провеждат поне веднъж в месеца, тъй като не всички решения, свързани с дейността на болницата, могат да се вземат еднолично от изпълнителния директор. Останалите четирима членове в 5-членния състав са изпълнителният директор на болницата проф. д-р Карен Джамбазов, проф. д-р Ангел Учиков, Ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Стефан Костянев и проф. д-р Борислав Китов, заместник-ректор на МУ - Пловдив.

Назначението на доц. д-р Васил Паница е промяната в ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“, съобщена в началото на настоящата работна седмица.

Във връзка с изнесената в медиите информация, от лечебното заведение потвърждават, че УМБАЛ „Свети Георги“ не е сред нарушителите на правилата за концентрация на банковите авоари.

Факти.бг припомня, че здравният министър Петър Москов заяви, че ще бъдат подменени директорите на болниците "Св. Георги" в Пловдив, на "Св. Анна" в София, "Св. Марина" във Варна. Оповестената причина от здравния министър е, че тези три болници са си държали всички сметки в КТБ.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фред флинстоун

    0 0 Отговор
    Като в Библията! Исус /защото доц. Паница е много свестен човек/ сред двамата "братя" крадци. Високият смугъл Пилат Понтийски - сеирджия и съучастник на крадците. Макар че не се вписва в конкретния сюжет, на Ректора Костянев му остава ролята на Ной. Като знаем разрушителната сила на крадците и безхаберието на Пилат, на Ной ще му трябва здрав кораб и помощен попътен вятър, а на новия шеф на борда Бог да му е на помощ!