Last news in Fakti

28 Март, 2015 10:32 1 721 3

Проф. Миланов: Новата методика е убийствена

  • милан миланов-
  • новата методика-
  • убийствена-
  • пациентите-
  • лимити-
  • болници-
  • лекарите-
  • нзок-
  • блс

Ще бъдат налагани изключително тежки лимити, които буквално обричат пациентите, категорпичен е специалистът

Проф. Миланов: Новата методика е убийствена - 1
Проф. Милан Миланов

„Сегашното ръководство на Българския лекарски съюз не разбира, че лекари и пациенти нямат различия в целите си”, коментира в студиото на Нова тв проф. Милан Миланов, който завежда централната реанимация в „Пирогов”. 

„В понеделник имаме медицински съвет на болниците и ще бъдат налагани изключително тежки лимити, които буквално обричат пациентите”, разказа проф. Миланов. „Три месеца ръководството на БЛС зад гърба на лекарите водиха преговорите с НЗОК и се съгласиха на тази убийствено престъпна методика на разплащане. Те са виновни, че доведоха нещата до ситуацията, в която в третия месец от годината да се обсъжда намаляване на пътеките”, коментира с тревога той.

„Няма държава в света, в която единствено пациентът да е в центъра на здравната система, пациентът и лекарят са в центъра на системата, те са сиамски близнаци. Методиката удря едновременно пациентите и лекарите, защото проблемът ще отиде и към доболничната помощ. Тази методика е престъпна и проблемът не е само в лимитите”, добави той.

„Не може болницата да бъде лимитирана по бюджет, винаги рамковият договор да се сключва на база обем и цени на услугата, а сега не се лимитира услугата, а се лимитира бюджетът”,  обясни проф. Милан Миланов. „Бюджетът на НЗОК  е лош и през август или през септември ще се наложи актуализация”, убеден е той. 

„Най-потърпевши ще бъдат пациентите. За първи път касата закова бюджетите. С ограничението да се използват 80% от бюджетите болниците ще работят до 22-ро - 23-то число от месеца и пациентът ще трябва да търси къде има болница, в която да може да бъде обслужен. На него ще му се наложи да влиза в листи на чакащите”, коментира и депутатът от „БСП - лява България” д-р Емил Райнов, който е заместник-председател на парламентарната здравна комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джони Уокър

    0 0 Отговор
    ПРОФЕСОРЕ , НЕ МОЖЕ ДА ФИРКАШ ЦЯЛА НОЩ УЙСКИ И СУТРИНТА ДА ОБИКАЛЯШ МЕДИЙТЕ ...
  • 2 mediator37

    0 0 Отговор
    Самите доктори знаят и са твърде, ама твърде наясно, че:
    1. пациенти и лекари имат различни цели и различни интереси.
    2. болниците са фабрики за документни престъпления, посредством които се крадат милиарди.
    3. циганите са онзи тумор, който ако не се отстрани от системата, ще загине самата система.
    И нищо от това не се коментира по същество.
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Демократично е да има Эдравна каса,НО ЭАЩО СА ЭАДЪЛЖИТЕЛНИ УДРЪЖКИТЕ ЭА НЕЯ?Ако си има фенове-да си внасят там вноските,но не и по принуда!