Last news in Fakti

27 Март, 2016 13:40 1 249 0

Спешните медици не подкрепят протестите на личните лекари

  • лекари-
  • спешните-
  • медици-
  • подкрепят-
  • протестите-
  • личните лекари

Според тях акцията ще изложи на риск живота на пациентите, ако личните лекари не осигурят достатъчно дежурни кабинети

Спешните медици не подкрепят протестите на личните лекари - 1

Пациентски организации и медиците в Спешната помощ се разграничиха от предстоящите протести на общопрактикуващите лекари и исканията на Лекарския съюз за оставка на министърът на здравеопазването Петър Москов.

В декларация до медиите те заявиха несъгласието си с насрочените за утре протести на лекарите.

Според тях акцията ще изложи на риск живота на пациентите, ако личните лекари не осигурят достатъчно дежурни кабинети. Спешните медици призоваха останалите лекари да се откажат от ефективните си протести.

Отказваме да носим отговорност за закъсненията в обслужването на спешни пациенти по време на протеста, каза по БНР д-р Десислава Кателиева, председател на Асоциацията на работещите в Спешната медицинска помощ:

“Този протест не е съобразен с възможностите ни да поемем огромния поток от пациенти, който ще остане необслужен от общопрактикуващите лекари. Знаем какво ще се случи, когато личните лекари сложат табелки на вратите и спрат да приемат пациентите си. Това означава една огромна група от пациенти, които идват за болнични, за направления за хоспитализация, за направления за специалисти… Тези хора кой ще ги поеме и по кой начин? Без да се осигури адекватна, неотложна помощ на всички населени места в страната, няма как да започне такъв протест.”

Премиерът Бойко Борисов защити реформата в здравеопазването и изрази недоумението си от предстоящите протести. "Не може непрекъснато да се увеличават парите за здравната система", коментира премиерът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА