Last news in Fakti

24 Октомври, 2016 00:30 1 910 0

Не дръжте доматите в хладилника

  • доматите-
  • хладилника-
  • аминокиселини

Вкусът на домати се получава чрез комбинация от захари, киселини и летливи вещества, които са аминокиселини и естери с определен вкус.

Предишни изследвания са показали, че някои от тези летливи вещества се губят, когато доматите се съхраняват при ниска температура. Д

омати, съхранявани на 5 градуса по Целзий (40 градуса по Фаренхайт) за период от 8 дни, показват промяна в 25,879 от техните гени. Дори когато по-късно те бъдат поставени в по-топла среда, гените не могат да се върнат към нормалните си стойности.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА