24 Юли, 2012 17:10 11 061 34

ГЕРБ дарява 100 000 лв. за лечението на Ади

  • 100 000 лв-
  • дарява-
  • лечение-
  • ади

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ дарява 98 000 лв. на Аделина Коджабашева от Бургас, която се нуждае от животоспасяваща операция. Средствата вече са преведени по банковата сметката на момичето. Решението е взето с изключителното съдействие на зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, който лично се срещна с приятели на Аделина в Бургас.

Структурата на ГЕРБ в Бургас също разговаря с близки на болното момиче и пое инициативата за отпускане на средства. Областният координатор на ПП ГЕРБ - Бургас и народен представител Димитър Бойчев днес преведе по сметката на Ади още 2000 лв., за да стане общата сума 100 000 лв.
Решението от страна на Изпълнителната комисия на партията, чийто член е и кметът на Бургас Димитър Николов, беше взето изключително бързо, предвид тежкото здравословно състояние на момичето.

Събраната сума до вчера бе 138 618 евро .

Все още се дебатира къде ще бъде лечението на Ади.

Една от възможностите е болница в Берлин, където обаче се установило, че цената от 100 000 евро е само ориентировъчна. Вероятно реалната цена ще е в пъти по-голяма. Предложението за лечение в Мюнстер е отпаднало – въпреки поставената цена от 240 000 евро, те вече не се наемат с лечение, заради ниското тегло на Ади.
Има предложение за лечение и от Щутгарт – първоначалният депозит там е 150 000 евро за цялостно лечение между 9 и 12 месеца. Цената е приблизителна и подлежи на преоценка в последствие т.е може да достигне и до над 200 000 евро. Болницата там е много популярна с успешното си лечение на този тип заболявания.Обсъждан е вариант и за лечение в Израел става ясно от изказване на кмета Димитър Николов.

Преди дни кметът на Бургас Димитър Николов входира извънредна докладна записка в Общинския съвет, в която предлага приходите от продажбата на билети за конкурса „Бургас и морето“ да постъпят по сметката за лечението на болната Ади.
„Едно младо момиче – Аделина Коджабашева – на 19 години от Бургас, се нуждае от нашата помощ и подкрепа. Ади страда от рядко срещано заболяване на костта – конвентионален остеосарком  – злокачествен тумор и спешно се нуждае от животоспасяваща операция в клиниката „Хадаса“ в Израел, каза тогава кметът на Бургас. Необходимата сума от 91 660 лв. за провеждането на лечението е непосилна за семейството на момичето, твърдеше кметът Николов. Крайният срок за събиране на парите за операцията е месец септември 2012 г.“, се казва в докладната записка.
Бургаският кмет още предлага, в нощта на конкурса, на предварително определени места да бъдат поставени урни, където всеки, който желае, ще може да даде своя принос за животоспасяващата операция. Събраните средства също ще бъдат преведени по дарителската сметка на момичето.

Благотворителен аеробен маратон организира в събота  /29 юли/ Здравен и спортен център „Аякс”.
От 9 до 11 часа ще се провеждат тренировки по аеробика, боди атак, тае-бо, каланетика, зумба фитнес. Аеробният маратон е за набиране на средства за животоспасяваща операция на 19-годишната Аделина Коджабашева, съобщи „Грамофона”.
Освен, че можем да помогнем на Ади, с добра тренировка можем да повлияем и на собственото си здраве. Център „Аякс” се намира в Бургас, бул. Демокрация 162, на гърба на Строителния техникум.
За повече информация следвайте линка:
www.ajax-sport.com/index.htm?action=a_conta.
С преведената сума от ГЕРБ лечението на момичето става възможно.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимка

    3 0 Отговор
    Браво! Не помня през последните години политици да са правили благотворителност. Успех и здраве за всички!


  • 2 georgi

    2 0 Отговор
    Дарената сума не е никак голяма за една голяма политическа партия като Герб. На мен ми идва малко като PR акция, но НАЙ-ВАЖНОТО е, че Ади има големи шансове да се оправи.
  • 3 arghh

    1 4 Отговор
    Няма как , тези страшно много си опетниха името и сега се мъчат по всякакъв начин да си върнат доверието .... е аз много се радвам за момичето , получи своя шанс , а за ГЕРБ.... типична постъпка за хора , които са в безизходица , жалко че няма да дам гласът си за тях , въпреки това , което правят , защото ако не бяха в безизходица , това момиче нямаше да получи тази помощ от тях , на тези хора изобщо не им пука за нея , а за рекламата си PR-а
  • 4 Александра

    2 0 Отговор
    Дали е Пр или не няма значение.Важното е момичето да оздравее
  • 5 klimatik

    5 2 Отговор
    многоо сте прости вие тук дето пишете PR било незнам си какво било ЕВАЛА казвам аз, че са дарили парите дано се оправи момичето.

    Защо СТАНИШЕВ не дари някой лев ?

    Коментиран от #24

  • 6 АУ

    1 3 Отговор
    климатиче ти си много прост човека ти го е казал правилно а ти си поредното шаранче което ще клъвне на въдицата им . аз също се радвам за момичето но за герб не защото също няма да ги подкрепя
  • 7 Анинимка

    4 0 Отговор
    Това е то българина няма угодия, ако ще добро да му правиш...като гледам коментарите се чудя що за човек би упрекнал в момента хората дали парите за лечението..
  • 8 1bg

    3 1 Отговор
    Еми само браво мога да кажа. Говорете колкото си искате за ГЕРБ, но досега единствено за тях съм чул да даряват средства за благотворителност. Спомням си, че преди година дариха над милион за лечението на деца.
  • 9 Борислав Рангелов

    0 1 Отговор
    http://btvnews.bg/tazi-sutrin/reportazhi/kmet-si-kupi-luksozna-kola-s-obshchinski-sredstva.html.
  • 10 Борислав Рангелов

    0 1 Отговор
    Kolko jivoti ima tuk ????????????????
  • 11 аз

    1 1 Отговор
    Най-после да дадат пари за нещо смислено,а и за тях това е нищо при положение,че крадат милиони всеки ден.
  • 12 Дядо поп

    2 0 Отговор
    Е това е нещо ново.Политик изпада в умиление.Браво дано по често се сещат,че може би има БОГ.Дано момичето се оправи по бързо!

    Коментиран от #25

  • 13 Искрен

    2 2 Отговор
    благотворителност с пари от бюджета (дестеки милиони) дарявани всяка година на паралментарно представените партии. Колко от ГЕРБ-ерите лично бръкнаха в джоба си да дадат от заплатата си? С чужда пита помен се прави! Дано оздравее Ади, ако ще и с пари от мутри като Гриша Гначев и Васил Божков!!! P.R.- a обаче не върви пред незомбираните хора (каквито малко останаха) Благотворителност се прави анонимно и без ТВ камери повикани да отразят "спонтанния" ти жест на "милосърдие". Защо някоя от големите банки като ПИБ и ЦКБ не дари цялата сума за лечението, какво се правят на ущипани госпожици? Раздават стотици милиони за финансиране на кредитни милионери, а сега? Би следвало някой да обере банка и да дари парите за лечението- нали така прави ГЕРБ всъщност.
  • 14 ди

    3 0 Отговор
    Ами нека и другите партии дадат по толкова!
    Недейте да злословите!
    Дано детето се излекува!
  • 15 М**

    2 0 Отговор
    Евала! Ето нещо, за което си заслужава! :)
  • 16 Емилиан Дечев

    1 4 Отговор
    ГЕРБ дава пари за 1 нуждаещ. Браво. До тук добре. А другите???

    ГЕРБ не може ли да направи една човешка реформа в здравеопазването, за да помогне на всички?
    Явно НЕ може.

    Защо българското здравеопазване е на последно място в ЕС и лекарите ни бягат от България ??
    Не знам, нека ГЕРБ да отговорят.

    Благодарим за 980000лв, които пак са дошли от НАРОДА. Да не мислите, че някой депутат си ги е извадил от джоба?
  • 17 фори

    1 1 Отговор
    съгласен съм с постъпката,която прави ГЕРБ,но да го прави за всички нуждаещи се а не за определени хора.На всеки в такова положение му се живее и смятам,че управляващите са длъжни да помогнат на всички.Жалко, е че такива хора са много.
  • 18 Татяна Пандева

    4 0 Отговор
    дано момичето се оправи, всичко друго е без значение. И нека хората с пари , да помагат по-често за такива неща!ЖИВОТА е безценен!!!
  • 19 Татяна Пандева

    3 0 Отговор
    Ако няма герб , кой ще ви е виновен се питам ???
  • 20 лагера

    3 0 Отговор
    Браво на ГЕРБ ! нека и другите партии вземат пример от ГЕРБ и те да дараят нещо...... доган, станишев нали е PR e направете си и вие.
  • 21 тихо

    3 0 Отговор
    До всички които плюят по ГЕРБ!!!!!
    Еми аз не си спомням тройката крадци преди като управляваха да са дарили нещо на някой опа освен на тях самите естествено като крайно нуждаещи се така че ни злорадствайте щото ако не бяха дарили нищо намаше да има коментари а сега щото дарили били едикви си абе нема тезатва никое друго правителство неможе да се сравнява с ГЕРБ просто имат сърча хората не са като миналите само ядене и крадене па народа кучета го яли затва пак за ГЕРБ ще гласувам могат да крадът може и да не крадът не ми пука поне се случва нещо малко много по добре от преди НИЩО!!!!!
  • 22 инж. Атанасов

    2 0 Отговор
    Помня само как кабинета на станишев (нарочно с малка буква) се дърпа ли дърпа да дари ДДС-то от едно известно предаване за дарителска кампания... И накрая не ги дари ...
  • 23 да "живее" ГЕРБ и БКП

    0 1 Отговор
    Преди години една благотворителна организация в САЩ се обърна за помощ към Майкъл Джексън и Елизабет Тейлър да помогнат с пари на някакви деца.Тогава те "благодариха" за вниманието,като отказаха и поясниха,че към настоящия момент са добре с рекламата.

    Явно към настоящия момент крадливите управници от ГЕРБ са закъсали с рекламата,и се възползват да влияят на психиката на простия човечец по най-подъл и гаден начин.Радвам се,че няколко човека ще бъдат благодарни,но хич не съм на кеф,че милиони българи страдат поради липса на здравеопазване.Всичко е една долна,подла и евтина реклама.Жалко.
  • 24 Тошо Тиквата

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "klimatik":

    Може би станиШеф е крал по-малко!!!Знае ли човек.

    Коментиран от #26

  • 25 До съпруга на баба попадия

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дядо поп":

    Дедо попе,дано момичето се оправи,но политик изпада в умиление!!!Това е невъзможно.Парите,които са дали са на принципа с чужда пита помен правят хахаха,ти като божи служител ги разбираш тия работи,а сега 'айде със сдраве.Амин.
  • 26 климатик

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Тошо Тиквата":

    искаш ли да се обзаложиме , че станишев и доган са крали с двете ръце и двата крака ?
  • 27 тони

    1 0 Отговор
    Браво дано направят всички това независимо коя партия е
  • 28 Atakan

    0 0 Отговор
    Съчувствието и състраданието са важни добродетели но също и СКРОМНОСТТА, която е и основно християнско качество (Защото тая порода мерзавци обикновено са силно суеверни и обичат преди избори да правят ритуални жертвоприношения!)
    Дарявайте и оставайте АНОНИМНИ ! Останалото е некултурно, показно, дебелашко, и гротескно! Малоумът, който е измислил да дари парите за Ади защо не дари за всички бетсващи и страдащи до момента? Евтини номерца...
    Дано момичето се оправи с операцията! Бъди силна, Ади и няма да се даваш! Това ще е прекрасно.
    Никой няма право да трупа червени точки от чуждото страдание и да се самохвалят, което мамемо им е пропуснало да ги научи, че е изключително грозно и в случая граничи с извратено! - не ми харесва, и на мнозинството нормални българи също!
    Всички плащат данъци, Глобите и санкциите се увеличават, Дневният приход в хазната например от цигари е около 30 000 000 лева!!!
    И никой не помага, никога с нищо. Все се чака на хората, които си броят джобните стотинки, да проявят милосърдие и състрадание! И те проявяват, защото са нормални хора. Размера на дарението не е важно а акта на даряване. Някой е дал 100к, някой е дал парите за хляб на децата си! Срам! Пореден Срам!!!
  • 29 иванов

    1 0 Отговор
    наближават избори и почнаха да даряват пари смешници :@ иначе за момичето дано се оправи :)
  • 30 ЕВС

    0 0 Отговор
    ТОВА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е ДЪРЖАВНА ГРИЖА !!
  • 31 Гост

    0 0 Отговор
    От една страна, тия дето се възмущават имат право. Наистина такава държава като нашата няма - поне в Европейския съюз. От друга - все пак е станало нещо добро и детето може да бъде сп асено...
  • 32 ти

    0 0 Отговор
    Дано това дете бъде спасено. Лошото е , че се афишира по този нечистоплътен начин дарението със специалното съдействие на Ц.Ц , а по редно е поне да кажат , че ЦЦ дарява част от сумата и не като зам. председател а като човек.
  • 33 никсън

    0 0 Отговор
    затриват цял народ , а си правят пиар на гърба на бедното дете !!! къде спахте през последните четири години , всеки път ли трябва да разчитаме на милостинята ви за да спасим някое нещастно същество !!? къде са ви законите да гарантират здравето и живота на българите !!!? гласувайте закона за естествения подбор и затворете болниците , така който оцелее ще бъде цар в джунглата наречена България !!!!
  • 34 Павел

    0 0 Отговор
    Това не са пари на ГЕРБ. Това са парите на българския данъкоплатец. Хубавото е, че поне в този случай отиват за добра кауза.